1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentlig flygbladsutdelning i Norrköping

Näste 8 besökte Norrköpings synagoga.

Norrköping bjöd på sol och brittsommar när motståndsmän från Näste 8 under söndagen genomförde en offentlig aktivitet i staden med anledning av den judiska högtiden Yom Kippur.

Syftet med aktionen var att uppmärksamma stadens befolkning på vad som firas under denna högtid och hur firandet går till.

Flygblad om Yom Kippur

Först besöktes stadens synagoga, utanför vilken aktivisterna ställde upp med fanor, skyltar och flygblad som delades ut. Många nyfikna förbipasserande stannade för att diskutera med aktivisterna.

Motståndsmännen vid synagogan

Efter några timmar tågade man vidare med fanor och skyltar in till Hötorget i centrum, där tempot var betydligt intensivare och diskussionerna blev därav både fler och livligare.

Utmärkte sig gjorde bland annat en ung man som visade sig känna till en hel del om vad som firas under Yom Kippur. Han hamnade i en lång diskussion med en av aktivisterna och uttryckte stor uppskattning för aktionen.

En kvinna utropade förargade okvädingsord med innebörden att omskärelse av friska bebisar och firandet av massmord på soldater som överlämnat sig är fel.

Aktiviteterna som beskrivs på skyltarna upprörde en del.

Som slut på en lyckad dag gav sig sedan aktivisterna ut på en längre stadspromenad i den vackra staden för att med informationsmaterial vidare upplysa invånarna om det utvalda folkets högtid.

Visste du detta?

Motståndsmännen tackar vädergudarna för brittsommarvädret och Norrköpingsborna för vänligt bemötande överlag, visat intresse och många intressanta diskussioner.

Tack för idag Norrköping!
Titel:Offentlig flygbladsutdelning i Norrköping Författad av:Naste 8 Publicerad:2020-10-02 Uppdaterad:2020-10-02

Läs också: