1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Årsgenomgång och intervju med chefen för Nordens mest innovativa näste

Daniel Gerdås intervjuas angående Näste 3:s actionfyllda 2021.

I Simon Lindbergs årsrapport hamnade Nordiska motståndsrörelsens tredje näste i toppen på listan över de mest minnesvärda och spektakulära aktionerna som utfördes under 2021.  

Nummer ett var som säkerligen ingen missat “Förintelselaser i Malmö”

”Förintelsen är en bluff” lyste på Malmö synagoga där Stefan Löfven mött ledaren för World Jewish Congress bara timmar innan.

Ett enormt polispådrag bevakade Malmö och även militär var inkallad för ytterligare säkerhet. Brunnslocken nitades fast i asfalten, alla vägar i centrum spärrades av och kollektivtrafik ställdes in. Det låg krypskyttar på taken, det var helikoptrar i luften och på markplan en av de antagligen största andelen patrullerande poliser som någonsin tagit del i en insats i Sverige.

Plötsligt framträdde sanningen med stora gröna bokstäver på flera kända byggnader i Malmö. Förintelsen är en bluff. Till och med på synagogan, där Löven avslutat ett tal för gråtande sionister bara någon timme tidigare, kunde budskapet skönjas. Även gigantiska tyrrunor projicerades i natten.

Simon Lindbergs förinspelade första-majtal ekade på gatorna i Helsingborg.
Aktivister repellerar nedför Kärnan i centrala Helsingborg.

På andra plats hamnade första-maj-aktionerna då Motståndsrörelsen i inte mindre än 20 olika kommuner körde runt med lastbilar och släp, prydda med fanor och banderoller spred Nordiska motståndsrörelsens arbetarvänliga budskap. Näste 3 medverkade naturligtvis även på den här omfattande aktionen och bestämde sig även för att repellera nedför Kärnan.

Näste 3 och Näste 7 intar Kristianstads gator och torg.

På plats nummer 3 hamnade åter igen Näste 3. Den här gången efter att ha hållit ett torgmöte och sedan repellerat i centrala Kristianstad. Där deltog även Näste 7.

Näste 3 kammade även hem plats 6 och 10 på listan med utdelning av julklappar till behövande svenskar och protestaktion mot terrorstaten Israel.

Motståndsrörelsen delar ut julklappar och bjuder på fika till behövande svenskar i Helsingborg.
”Självförsvar är en självklarhet” Daniel Gerdås håller tal.

Nästet har utöver alla regionala aktioner även deltagit på och understött andra nästen runtom i hela landet både på torgmöten och tillställningar såsom Nordendagarna och Organisationsdagarna.

Utöver de spektakulära aktionerna har naturligtvis även en hel del utbildning och träning i samband med dessa utförts. Dessa träningar har hållits av kunniga och utbildade medlemmar så pass regelbundet att kunskapen blivit mycket god inom hela Nästet. Näste 3 har även hållit flera lyckade interna tillställningar som exempelvis nationaldagsfirande, kräftskiva och julbord. Motståndsrörelsen.se har intervjuat nästeschefen Daniel Gerdås om kampåret i Skåne och Blekinge.

Hur tycker du att ditt första år som nästeschef har gått? 

Det har helt klart varit ett intressant år!


Vill du kommentera några av de ovan nämnda aktionerna? 

Jag vill lyfta fram aktivisterna Cedric Höglund och Marcus Hansson. Deras kampvilja och mod har varit föredömligt och starkt bidragande till att aktionerna lyckats. Aktionen i Kristianstad när vi repellerade ned från gallerian genomfördes tillsammans med Näste 7, varför även de behöver lyfts fram.  

Vilken var din personliga favoritaktion eller aktivitet under 2021?

Min personliga favorit var när jag fick ropa ut ”Död åt Israel” över torget i Kristianstad för att därefter bränna den israeliska flaggan. 

Hur kommer det sig att Näste 3 har lyckats bli Nordens kanske mest innovativa näste? 

Vi var tidigare kända som det nästet som alltid var ute på gatorna. Det var när vi satsade stort på att vara offentliga i alla städer inom nästet. Finalen på den kampanjen var när vi fick rödingarna att fly från oss på Lunds gator. Förra året ställde vi om till att istället satsa på spektakulära aktioner. Tack vare att vi har några väldigt drivna aktivister, medlemmar som alltid ställer upp och en målsättning att vara bäst på allt vi gör har vi kommit en bra bit på vägen. 

Hur har 2021 gått för övrigt i Näste 3?

Vissa saker har vi lyckats över förväntan med. Framgångarna med spektakulära aktioner är just en sådan sak, men också våra sociala tillställningar är värda att nämna. Andra saker har fått prioriteras ned och vissa saker har vi ännu inte nått upp till förväntan med. Sammantaget har vi dock visat att vi är ett näste på frammarsch och att vi är inne på helt rätt väg. 

Som Lindbergs lista visar, har Näste 3 färre aktiviteter 2021 än de tidigare åren. Samtidigt så har nästet utfört fler riktade, spektakulära och genomtänkta aktioner. Är detta en taktik som kommer att fortsätta nu under 2022?

Det var en medveten strategi att dra ned på antalet aktiviteter och istället satsa stort på några utvalda aktioner. 2021 var ett år då vi testade ett nytt sätt att arbeta på. Vi har bara precis kommit igång med detta så invånarna i Skåne och Blekinge kan absolut räkna med att vi kommer utföra ännu mer spektakulära aktioner under året som kommer. 

Kan du avslöja några framtidsplaner eller planerade kampanjer redan nu?

Vi kommer snart dra igång en kampanj för ”jord och blod” där vi belyser olika natur- och djurrättsfrågor. Detta är frågor som vänstern i och med klimatfrågan tagit ensamrätt på och förvridit till något som gynnar den globala eliten, men mycket tveksamt för vår natur. Det är dags att visa att enbart ett nationalsocialistiskt tänk och politik kan rädda vår natur och miljö. Vi kommer även satsa stort på en annan kampanj som jag i nuläget väntar med att gå ut med. 

Har du något övrigt du vill tillägga?

Jag vill återigen lyfta fram de sociala tillställningar nästet anordnat där även utomstående varit välkomna, som vårt nationaldagsfirande, kräftskiva och julbord. Detta är något vi börjar bli riktigt bra på med både god mat och mycket trevlig stämning. Vill ni delta på dessa så hör av er till oss, eller ännu bättre skicka in en medlemsansökan
Vi har även några spännande spektakulära aktioner under planering. Ansök till Nordiska motståndsrörelsen för att bli en del av denna spännande utveckling och för att kunna utföra din plikt som man och nordbo!


Tack för intervjun!

Titel:Årsgenomgång och intervju med chefen för Nordens mest innovativa näste Författad av:Naste 3 Publicerad:2022-01-27 Uppdaterad:2022-01-31

Läs också: