1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Klargörande om Robert Eklund

Ett klargörande om huruvida Robert Eklund fortfarande är medlem i Nordiska motståndsrörelsen eller inte.

Nyligen blev Nordiska motståndsrörelsen terrorklassad av det amerikanska utrikesdepartementet. Tre personer, Fredrik Vejdeland, Pär Öberg och Robert Eklund, stämplades också som ”Specially Designated Global Terrorist” (SDGT) på grund av deras ledande eller påstått ledande positioner inom organisationen.

Samtidigt som detta har Robert Eklund uttryckt offentligt att han inte längre är med i Nordiska motståndsrörelsen, vilket motsäger det amerikanska utrikesdepartementets påståenden. Detta har skapat viss förvirring hos sympatisörer men också medlemmar.

Av denna och andra anledningar ser Nordiska motståndsrörelsen det som nödvändigt att gå ut med ett klargörande i frågan:

Robert Eklund är inte medlem av, eller verksam inom, Nordiska motståndsrörelsen. Han är därför ej heller en del av riksrådet och fungerar inte som någon koordinator för organisationens olika grenar. Det amerikanska utrikesdepartementets uppgifter om Eklund är gamla och i vissa fall flera år gamla. USA:s uppgifter är i stort, som Nordiska motståndsrörelsens ledare Fredrik Vejdeland nyligen klargjorde i en intervju, både vilseledande och falska.

Med det sagt har Nordiska motståndsrörelsen för avsikt att ej kommentera denna fråga ytterligare. Med anledning av den uppkomna situationen kan Nordiska motståndsrörelsen dessutom komma att bli mindre transparent gällande vissa saker i framtiden.

Titel:Klargörande om Robert Eklund Författad av:Redaktionen Publicerad:2024-06-22 Uppdaterad:2024-06-24

Läs också: