1. Organisationens nya hem på nätet

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)
Nästen i Sverige

Läs också:

Nästen i Sverige

Plikten kallar!

Kom med i folkgemenskapen och säkra de nordiska folkens överlevnad och frihet

– Ansök HÄR! –


För mer information om Näste 3 och medlemskap, kontakta:

Studio Skåne

Studio Skåne är en del av Näste 3s webbtv-satsning som sänds en gång i månaden. Fasta programledare är aktivisten Sebastian Elofsson och nästeschef Freddy Nerman. I Studio Skåne diskuteras både aktivism och nyheter. Ofta förekommer det även olika reportage från lyckade aktioner.


Bilder från lyckade aktiviteter i Näste 3

Egentillverkade ljus som ofta säljs på Nästets arrangemang tillsammans med mycket mer.

Motståndsrörelsen är i ständigt behov utav nya aktivister, såväl yngre som äldre.

Kanotpaddling i Näste 3 sommaren 2018

Aktivister ur Näste 3 och Näste 7 inför Nordendagarna 2019


Exempel på offentlig aktivism:


Bild från när trasvänstern fick bada under en flygbladsutdelning i Lund 2019

Längre vandring med kampgruppen i Brösarps backar 2019

Basaktivism

Basaktivism är någonting som både aktivister, medlemmar och sympatisörer utför. Det kan bestå av att man sätter upp klistermärken, affischerar eller delar ut Motståndsrörelsens propaganda i brevlådor.


Offentlig aktivitet i Ängelholm

Tyrrunefanan vajade över Helsingborg

 

Aktion i Lund 2015.


Ljudklipp med Tobias Malvå från Nordiskradio.se


Nordiska motståndsrörelsen

-I kamp för nordens folk sedan 1997-

 

Näste 3

  • Skåne
  • Blekinge

Näste 3 består av landskapen Skåne och Blekinge.

Självuppoffring och eget initiativ är ledord inom Näste 3 och är något som varje medlem sporras till.

Mångårig erfarenhet inom politisk aktivism finns hos både aktivister och medlemmar. Näste 3 strävar efter att hitta eller skapa den kunskap hos varje medlem som senare kan användas för att bringa kampen för de nordiska folken framåt.

Sjävhushållning är ett ämne som ofta kommer på tal hos medlemmarna i Näste 3. Det är inte ovanligt att hantverk eller egentillverkad mat säljs på nästets olika sammankomster.


Ledning

Chef över Näste 3 är Freddy Nerman.

Freddy Nerman gick med i organisationen 2008 då den fortfarande hette Svenska motståndsrörelsen. Genom sin långa och trogna tjänst för organisationens väl och för de nordiska folkens väl så har han avancerat till nästeschef för Näste 3. Nerman är även delaktig i Studio Skåne.

Som särskilt intresse har han träning, renlevnadsliv och friluftsliv med sin hund.


Aktioner och aktivism

”Invaders not welcome” Demonstration i Lund 2015

Under åren har Näste 3 utfört och medverkat på flertalet aktioner över hela Norden, både spektakulär aktivism, offentlig gatuaktivism och basaktivism.

Provokativa aktioner

Näste 3:s aktivism består mycket av att försöka trycka in det nationalsocialistiska fingrarna längre in i systemets ögon för varje aktion.

Exempel på detta är då aktivister plockade sopor i naturen för att sedan dumpa dessa hemma hos politikerna som bär ansvaret för att hela Norden förvandlats till en soptipp. Eller när man spärrat av kommunhus, tidningshus och andra byggnader där subversiv verksamhet pågår.

Offentlig aktivism

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är YxTfBlkzIyc.jpg

En annan del av aktivismen är att placera sig väl synligt runt om i Skåne och Blekinge för att sprida ut Nordiska motståndsrörelsens nationalsocialistiska budskap. Detta gör vi med jämna mellanrum med målet att varenda människa ska känna till vilka vi är och vad vi står för.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 38nNok7O-Oc.jpg

Sociala aktiviteter och friluftsliv

För att stärka nästet och bygga upp en stark folkgemenskap arrangeras ständigt sociala träffar som julbord, midsommarfirande och månadsmöten.

månadsmötesmat

Nästet anordnar ofta vandringar och tältövernattningar för att inspirera till en mer sund och naturlig livsstil.

Framträdande personer inom         Näste 3

Sebastian Elofsson

Mångårig aktivist, skribent och talskrivare. Elofsson står speciellt i rampljuset när han talar på Nordiska motståndsrörelsens demonstrationer. Men det är inte bara på demonstrationer som Elofsson talar utan hans talanger används även inom de interna sammankomster som förekommer inom organisationen. Elofsson är även han delaktig i Studio Skåne.

Tobias Malvå

Han slutar aldrig prata, inte ens när han äter eller sover. Med sådana vanor var han som klippt och skuren för organisationens radioverksamhet. I aktvistpodden Mer än ord som han medverkat i från starten brer han sig ut på sedvanligt skånskt manér.

Med hjälp av sina naturliga instinkter beskriver han med typisk bonderasistisk infallsvinkel sakernas tillstånd när det kommer till samhället, judar, folkförrädare, homosexuella och allt annat han stör sig på.


Sociala-medier

Då censuren slår hårdast mot oss Nationalsocialister har flera av våra sociala-medie konton på exempelvis både youtube och twitter blivit nedstängda. Därför har vi fått flytta över till mer yttrandefrihetsvänliga forum som exempelvis VK som dagligen uppdateras med kamprapporter. Se Näste 3:s VK-sida.