1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

 • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
 • Ja, det är ok
 • Nej, jag godkänner inte den
 • Jag vill läsa mer
 • Jag bryr mig inte (Ja)

     Datapolicy     

När du interagerar med vår webbsida så godkänner du delar av vår datapolicy

 • Du accepterar just nu inte vår datapolicy
 • Du accepterar just nu vår datapolicy
 • Acceptera datapolicy
 • Avböj datapolicy

Vi är ärliga med vad vi sparar

Motståndsrörelsen.se använder sig av kakor i webbläsaren och spårar besökares användning av vår webbsida. Detta krävs för att webbsidan ska fungera för dig som besökare.

Du kan välja att inte bli spårad och att inte ta emot kakor, men då kan vi inte tillhandahålla denna webbsida för dig.

Vi delar inte med oss av din data till en tredje part.

Många webbsidor på nätet är inte öppna med vilken typ av statistik som förs när du besöker webbsidan, men det är vi. Du kan läsa mer om hur du spåras, och vad som sparas, i resten av detta dokument.

Den moderna webben inskränker mycket på besökares integritet genom hur den är uppbyggd i grunden. Även om vi inte skulle samla denna statistik så skulle din internetleverantör med sannolikhet göra detta.

Om du är mån om att surfa där du behåller din anonymitet bör du surfa med VPN-tunnel, bland annat.

Din trafik

Med hjälp av tjänsten Matomo spåras följande information om dina besök:

 • Ip-adress
 • Webbläsare
 • Skärmupplösning
 • Operativsystem
 • Lästa artiklar
 • Tid spenderad under ditt besök

Detta gör vi i syftet att föra korrekt statistik som vi behandlar internt.

Data som samlas behålls i 180 dagar och raderas sedan.

Tredje parter tar inte del av denna information.

Kakor i din webbläsare

NamnUnder tidenI syftet
gdprAccept1 årAtt veta om du godkänner denna datapolicy.
javascript1 årAtt veta om din webbläsare använder javascript
lastVisit1 årAtt låta din webbläsare markera nya kamrapporter när du besöker via en mobil enhet. Vi tar inte del av denna kaka själva.
cookieAccept1 årFör att veta om webbläsare tar emot kakor
_pk_ses[…]45 minuterFör att hantera din besökarsession i vår statistik
_pk_id[…]45 minuterFör att hantera din besökarsession i vår statistik
_pk_ref[…]5 månaderFör att hantera din besökarsession i vår statistik
__cfduid 1 månadFör att skydda webbsidan från DOS-attacker.

Ansökningar

När du ansöker anger du många personuppgifter, såsom namn, adress, postort och postnummer. Dessa uppgifter räcker gott och väl till att identifiera dig som person, vilket naturligtvis är helt befogat, då dessa uppgifter kommer användas för att identifiera dig och hantera din ansökan om medlemskap, för att slutligen stämma en personlig träff med dig i din närhet.

Dessa uppgifter hanteras med stor sekretess, och rent IT-tekniskt är dom krypterade med PGP där endast den som ska hantera dina uppgifter har möjlighet att läsa dom.

Uppgifterna lagras inte i okrypterad format någonstans.

Du har inte möjlighet att begära ut dessa personuppgifter ur våra register genom webbsidan, utan kommer endast ha möjlighet att begära att du blir bortglömd genom personlig kontakt med din lokala rekryterare. Detta är framförallt för att en process där du skulle kunna begära ut dina personuppgifter, skulle skapa säkerhetshål gällande uppgifterna i fråga.

Kamprapporter

När du skickar in kamprapporter till webbsidan anger du normalt sett ingen information som kan användas för att identifiera dig, och inga personuppgifter hanteras.

När du skickar in materialet i kamprapporten, som bilder och text, ger du samtliga rättigheter på materialet till oss. Du bör tänka på att alltid äga rättigheterna på materialet du skickar in, men detta bör komma sig naturligt, då bilderna bör vara tagna från din aktivitet av en egen kamera.

Om bilderna du skickat in innehåller bilder på personers ansikten, adresser, eller nummerplåtar eller annat som kan identifiera personer så bör du ta i beaktning att dessa bilder kommer kunna publiceras på webbsidan. I regel bör aldrig bilder med adresser skickas in, och inte nummerplåtar heller.

Din IP-adress loggas i samband med kamprapporten för att undvika missbruk av funktionen på webbsidan. Denna IP-adress anses i detta fall inte vara en personuppgift då den inte räcker till att identifiera dig.


Vi arbetar kontinuerligt med att vara transparenta med den information som samlas om dig. Om du har funderingar kring detta får du gärna kontakta oss.