1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)
Nästen i Sverige

Läs också:

Nästen i Sverige

 

 

Näste 2

  • Halland
  • Västra Götaland

Från saltstänkta klippor i Bohuslän till vidsträckta slätter i Skaraborg. Från Hallands sandstränder i söder till natursköna Dalsland vid Vänerns strand i norr, finner ni Näste 2:s geografiska område. Här tampas Volvo-anställda från Göteborg med lantbrukare i Skara, fiskarsöner i Bohuslän med textildesigners i Sjuhäradsbygden om vem som kan bjuda på snillrikast och tuffast aktivism. Näste 2 har en rik blandning av natur, industrier och därför också en bred medlemskader.

Inom nästets verksamhetsområde har bland annat två stora demonstrationer skett de senaste åren, 30 september 2017 i Göteborg och 1 maj 2019 i Kungälv. Nästet har också skapat stora rubriker för sina kreativa aktioner i form av exempelvis soppkök till utsatta svenskar och när de agerade trygghetsvärdar på badhus.

Bakom alla snillrika aktioner och gatuaktivister finns även en administration. Här finns medlemmar som arbetar med allt möjligt, bland annat Radio Bohuslän, matlagning vid evenemang, journalistik, intellektuella studiecirklar och mycket mer. Denna del av medlemsskaran kan innefatta såväl offentliga medlemmar som anonyma. Alla har sin plats.

Ledning

Nästeschef för rikets andra näste är Mattias Sigvardsson. Mattias är 27 år gammal och bor i natursköna Bohuslän en bit utanför Fjällbacka.

Den unge nästchefen har haft ett engagemang inom den nationella rörelsen sedan 2010 och har inom sin tid i motståndrörelsen gått från en mycket flitig gruppchef till att fått axla rollen som nästeschef i samband med organisationsdagarna 2020.

Verksamhetsområde

Näste 2 innefattar både Hallands- och Västra Götalands län. Allestädes i båda länen bedrivs aktivism, i synnerhet i kommunerna Uddevalla, Göteborg, Mariestad, Skara, Borås, Halmstad, Skövde, Kungälv, Mölndal, Vänersborg och Trollhättan. Ambitionen för nästet är att varje kommun, ort och by skall ha en högaktiv kampgrupp där lokal aktivism bedrivs dagligen. I dagsläget tillhör de medlemmar som bor allena i mindre orter de större ortsgrupperna och alla har därmed en grupptillhörighet. För att vi skall kunna expandera till just din ort krävs det att du tar steget och ansöker till Nordiska motståndsrörelsen – för vem vet, det kanske redan idag finns aktiva medlemmar på din ort!