1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Tumult i Uppsala – konfrontation med rödingar!

Den 31 augusti återvände Motståndsrörelsen till Uppsala för att bedriva aktivism. Ett torgmöte och en offentlig flygbladsutdelning på Stora torget ledde snabbt till konfrontationer med extremvänstern, vilket eskalerade till handgemäng.

På förmiddagen samlades Motståndsrörelsens aktivister i centrala Uppsala. Med fanor och banderoller marscherade de mot Stora torget. Väl på plats ställde de upp fyra fanor och en banderoll med texten ”Stoppa folkutbytet!” på. Direkt efter att propagandan hade tagits fram började det delas ut flygblad till förbipasserande.

Efter en stunds offentligt flygbladsutdelande i det fina vädret tog aktivisten Joakim Kannisto till orda och höll ett kraftfullt tal. Hans ord ekade över torget och fångade publikens uppmärksamhet:

Folkutbyte! Mångkultur, korruption, dekadens, kriminalitet, massövervakning och överstatlighet. Alla tecken på en sjuk och döende nation, alla tecken återfinns i det svenska samhället. Vårt folk har blivit förgiftat av de styrande makthavarna, media och bankväsendet. Det är dags att vi nordiska män och kvinnor reser oss upp som en enhet och tar tillbaka det som rättmätigt är vårt, vårt land och vårt folks självbestämmande.

Idag stiftas lagar i maktens korridorer i Bryssel, långt bort från svenskarnas insyn och inflytande. Idag styrs vår militär av Nato och USA, och bankväsendet av globalistiska intressen. Miljarder av svenska skattepengar går till mångkulturprojekt och allt negativt som följer i invandringens spår. Men så länge vårt folk går sin undergång till mötes genom det påtvingade folkutbytet, finns det ingen viktigare fråga än att vända den utvecklingen och återta vårt land.

Vårt folk byts ut, vårt folk dör, och du, Svensson, står handfallen och tittar på. Men misströsta ej, det finns ett ljus i mörkret. Vi är här för att stå upp för vårt folk och ta tillbaka det som är vårt. Tillsammans med er hjälp ska vi återta vårt land. Om inte du, vem? Om inte nu, när?

Utdrag ur Kannistos tal.

Efter talet fortsatte aktiviteten som vanligt. Många längre diskussioner hölls med förbipasserande, och många vanliga människor fick denna dag ta del av organisationens världsbild. Vissa av dem som passerade flygbladsutdelarna tyckte dock att det var vettigare att spotta mot dem istället för att föra en sansad diskussion. Vid två tillfällen kom det fram personer som ville testa sin lycka genom att spotta mot en av Motståndsrörelsens aktivister. Efter en snabb tillrättavisning slutade dessa två att bete sig illa.

Allt eftersom tiden gick började fler människor samlas på torget. Bland de nya ansiktena syntes även en handfull maskerade vänsterextremister. Några av Motståndsrörelsens aktivister bestämde sig för att avmaskera vänsterextremisterna, något som inte var uppskattat, och vänstermänniskorna började genast att puttas. Efter en kraftig tillrättavisning från Motståndsrörelsen började polisen omedelbart angripa aktivisterna på plats.

Två av Motståndsrörelsens aktivister blev omhändertagna av polisen och fördes bort från platsen, medan vänsterextremisterna förblev orörda. En av de omhändertagna aktivisterna fördes till arresten. Trots tumultet och polisens ingripande stannade aktivisterna kvar på torget ett tag till. Deltagarna på plats fortsatte att dela ut flygblad och samtala med nyfikna Uppsalabor som stannade för att bevittna händelserna.

Den kamrat som hade satts i arresten blev nu släppt efter att organisationen flertalet gånger krävt det. Aktiviteten hade pågått ett bra tag och det var dags att avrunda. Fanorna och banderollen rullades ihop och den nyligen frigivna kamraten samt den bortkörda kamraten möttes upp. Med detta avslutades den lyckade dagen i Uppsala!

Titel:Tumult i Uppsala – konfrontation med rödingar! Författad av:Näste 1 Publicerad:2024-08-31 Uppdaterad:2024-09-01

Läs också: