1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nationaldagsfirande med föredrag om pensionssystemet

Årets nationaldagsfirande i Skåne kombinerade god mat med bitter information.

På den skånska landsbygden duggade stundvis regnet under den 6 juni. Medlemmar och sympatisörer samlades för att uppmärksamma nationaldagen. Medan gästerna satte sig ned och socialiserade förberedde kökslaget trerättersmenyn med servering.

Efter förrätten som var en enkel bruschetta med hembakat bröd, återgick besökarna till den planerat avslappnade tillställningen genom att ägna tiden åt kortspel samtidigt som man höll diverse diskussioner om allt möjligt. Några passade på att titta på de ideologiska böckerna som ställts upp på bokbordet.

Huvudrätten var marinerad, ugnsstekt fläskytterfilé med potatis och örtsås.

Vid serveringen skojade deltagarna om att fotografen tog ”Instagrambilder” på maten.

Föredrag om pensionssystemet

Med huvudrätten uppäten plockades det undan så att Marcus Hansson kunde hålla ett spontant föredrag om pensionssystemet som han läst på om under en fängelsevistelse. I stora drag lyfte han fram att pensionssystemet betalas av de kommande generationerna och om intäkterna inte är tillräckliga i framtiden så slår pensionsbromsen in, vilket gör att de ”lovade” pengarna som skickas ut i det orangea kuvertet varje år istället dras in.

Från att deltagarna varit avslappnade så uppstod nu istället en irritation och häpnad i gruppen. Bättre blev det inte när Hansson påpekade att politikerna önskar ta in ännu fler invandrare i förhoppningen att rädda den förväntade sämre ekonomin i framtiden. Dock blir även invandrare gamla och de skall också ha pension, vilket gör att man behöver ta in fler och fler vilket skapar en effekt där det ständigt behövs fler människor. Vi har helt enkelt ett system som kräver att människan blir som en cancercell, med negativa konsekvenser för naturen runtomkring.

Missnöjdheten över att kanske bli lurad på sin framtida pension lugnades ned lite efter att deltagarna serverades efterrätten som var pannkakor med rabarbersås från egenodlade rabarber som garnerats med sirapsdoppade rabarberstavar och vaniljglass. Väl mätta och belåtna fortsatte diskussionerna fram tills att arrangörerna var tvungna att påtala för deltagarna att de hade andra förpliktelser.

Titel:Nationaldagsfirande med föredrag om pensionssystemet Författad av:Naste 3 Publicerad:2024-06-13 Uppdaterad:2024-06-13

Läs också: