1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Kamp från skuggorna

I denna artikel resonerar Lukas Lindgren kring hur man ibland måste acceptera förlust och istället kämpa från skuggorna.

En ny verklighet

I en tid där nationalsocialismen en gång stod på världens scen, har vi nu förpassats till marginalerna. Vi, som en gång hade makt och inflytande, är nu en rest, en skugga av vad vi en gång var. Vår röst ekar i avlägsna korridorer, kvarlevande i tankar, böcker och artiklar, men utan den kraft vi en gång besatt. Vår ideologi har förlorat ett världskrig, och med det gick också vår kapacitet att påverka annat än i spillror.

Vi har inga stora ekonomiska resurser, inget kulturellt inflytande och knappt något annat som kan mäta sig med den moderna, liberala västliga demokratins makt. Men ändå finns vi kvar, och det är här vi nu måste stanna ett tag. Många inom den nationella rörelsen drömmer om att snabbt återta den makt vi förlorat, som om vi bara kunde hoppa tillbaka till vår forna styrka. Men den verkligheten är inte vår. Vi befinner oss i en ny verklighet, och det är här vi måste finna vår styrka.

Strategisk insikt, inte defaitism

Att återvända till marginalen är inte defaitism. Det är en strategisk insikt, en förståelse för att varje framgångsrik rörelse behöver tid för att återhämta sig, analysera situationen och planera nästa steg. Det handlar om att ha modet att erkänna var vi står och att använda den tiden till att bygga upp en kraftfull bas som kan slå tillbaka med precision när tiden är rätt. Det är inte en kapitulation, utan en förberedelse.

Tiden att slå tillbaka kommer

Det finns de som skulle kalla detta att ge upp, men de missförstår vad det innebär att ha styrkan att vänta, att bygga upp och att slå till när fienden minst anar det. Att ta ett steg tillbaka är inte att överge striden, utan att göra sig redo för nästa fas av kampen. Vi har en möjlighet att betrakta världen från en annan vinkel, att analysera, planera och samla kraft. Och när tiden är rätt, kommer vi att slå tillbaka.

Historien är full av exempel på rörelser som har kämpat i motvind innan de återtog makten. Även om jag inte tänker dra paralleller direkt, kan man tänka på hur vissa religiösa och politiska rörelser har överlevt genom tiderna genom att vänta på rätt ögonblick. Detta är en påminnelse om att vi aldrig dog, oavsett hur mycket våra fiender försökte krossa oss. Vi finns kvar, och vi dör aldrig!

Kampen fortsätter

Att återvända till skuggorna är inte att gömma sig eller att undvika striden. Vi står fortfarande på gatorna, bedriver aktivism och konfronterar systemet. Men vi gör det med en förståelse för att vår tid att återta allt inte är nu, utan i framtiden. Och medan vi väntar, medan vi samlar vår kraft, kan vi ändå finna mening och till och med glädje i kampen.

När vi blickar framåt är det avgörande att vi ser vår tid i det fördolda som en möjlighet, inte som ett nederlag. Vi bygger något nytt, något starkare, och när vi återvänder till ljuset kommer vi att vara redo att ta tillbaka det som är vårt!

Titel:Kamp från skuggorna Författad av:Lukas Lindgren Publicerad:2024-09-11 Uppdaterad:2024-09-11

Läs också: