1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Hallands Nyheter uppmärksammar mobilisering i Varberg

VARBERG. Det är inte bara Nordfront som uppmärksammat det hårda arbete som Varbergs kampgrupp utfört den senaste tiden. Reportern Christian Engefur på Hallands Nyheter är så upprörd över mobiliseringen att han känner sig tvungen att slå på den stora trumman och dessutom kontakta ”nazist-experten” Alexander Bengtsson från EXPO.

På sidan två i gårdagens nummer av Hallands Nyheter kan man, under rubriken ”Nazistgrupp har startat ”kampgrupp” i Varberg”, läsa följande: ”Svenska Motståndsrörelsen (SMR) är en öppet nazistisk organisation med en uttalad tilltro till våldsanvändning. Medlemmarna uppmanas av ledningen att bära kniv och sen ett tag tillbaka finns en så kallad lokal ”kampgrupp” startad i Varberg.”


Nordfront har återigen varit i kontakt med chefen för Varbergs kampgrupp, Anton Helgesson, för att få en kommentar. På frågan om han någonsin blivit uppmanad av ledningen att beväpna sig skrattar han till och svarar; Nej, självklart inte. Jag kan inte förstå vad dem fått det ifrån.

Hallands Nyheter väljer också att plocka ut citat från den intervju som tidigare publicerats på Nordfront, där chefen för Varbergs kampgrupp utlovar en aktivitet om dagen samt att Varbergsborna arbetar hårt med propagandaspridning och rekrytering.

mms_img-2142277459 (1)

Alexander Bengtsson, som själv är från Frillesås strax utanför Varberg, menar att Motståndsrörelsen har det svårt i en stad som Varberg där vi, enligt honom, ”alltid mött ett stort motstånd”. Vi passar på att fråga Helgesson om även detta påstående är taget ur luften. Möter ni stort motstånd i Varberg? Nej, det tycker jag inte. Det är väl som på de flesta orter, att reaktionerna är blandade. De allra flesta vi stöter på när vi är ute är dock positiva till vårt budskap.

Artikeln fortsätter sedan med ett stycke som är mer eller mindre obligatoriskt i dessa sammanhang. Engefur skriver, kan man anta, utan att ha tittat närmare på de fakta som finns att tillgå, om olika brott som han kopplar till Organisationen och dess ledning.

Titel:Hallands Nyheter uppmärksammar mobilisering i Varberg Författad av:Redaktionen Publicerad:2013-06-30 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: