1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Konfrontation i Uppsala – provokatör till sjukhus

KONFRONTATION. Tidigare idag försökte svenskfientliga krafter förhindra Motståndsrörelsens informationsspridning till allmänheten. När de svenskfientliga även blev fysiska uppstod slagsmål.

Efter att aktivister från Svenska motståndsrörelsen delat ut flygblad till Uppsala-bor anlände en grupp svenskfientliga provokatörer till platsen i syfte att förhindra denna fullt lagliga informationsspridning.

En häftig diskussion uppstod där en 35-årig provokatör ansåg att aktivisterna inte hade någon rätt att vara på platsen och att “sådana som ni borde förbjudas”. Vid samma tidpunkt försökte gruppen stjäla flygblad från en aktivist, ett försök som dock avvisades.

Samtidigt som provokationerna fortsatte började en kvinna i 35-åringens sällskap att filma aktivisterna. När Nordfront egna kameraman då filmade tillbaka försökte kvinnan stjäla hans filmkamera. När hennes hand viftades bort blev 35-åringen våldsam och gick till fysiskt angrepp mot aktivisterna.

Samtidigt anlände polisen till platsen. Vid denna tidpunkt låg 35-åringen på golvet inne vid Gina Tricot. Inga andra ur den grupp han tillhörde hade försökt ingripa i slagsmålet. Polisen grep en av Motståndsrörelsens aktivister, men de övriga aktivisterna svarade med en lyckad fritagning och begav sig därefter från platsen. Polisen valde att inte följa efter.

uppsala3

Upsala nya tidning har ljugit om händelsen då de hävdar att aktivisterna “slagit en kvinna som inte ville bli filmad”. Att det handlar om att man bara viftat bort handen framgår av det filmmaterial som Nordfront kan komma att publicera senare. Ej heller handlade Motståndsrörelsens aktivism om en “demonstration” utan om en flygbladsutdelning som inte kräver tillstånd och därför är fullt laglig.

Den 35-årige mannen fick föras med ambulans till sjukhus. Inga av Motståndsrörelsens aktivister skadades. “Ömmande knogar, på sin höjd”, säger gruppchef Oscar Bergström till Nordfront.

Aktivist grips.

Aktivist fritas.

Aktivist fritas.

Relaterade länkar:
Upsala nya tidning: Bråk under nynazistisk demonstration
Expressen/TT: En skadad under nazist-demonstration
SVT: Nazistdemo urartade – en till sjukhus

Titel:Konfrontation i Uppsala – provokatör till sjukhus Författad av:Redaktionen Publicerad:2013-08-10 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: