1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Kampen lever i Göteborg

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Ny nästeschef, offentlig aktivitet, månadsmöte samt föredrag. Kampåret 2014 inleddes med en fullspäckad dag i Göteborg.

Lördagen den 25 januari var det dags för föredrag och månadsmöte i Göteborg. Dagen började dock med en offentlig flygbladsutdelning i centrala Göteborg där reaktionerna från allmänheten var blandade men mestadels positiva. Den drygt två timmar långa aktiviteten gick lugnt tillväga utan incidenter.

Den nye nästechefen Jimmy Andersson i samtal med en äldre herre.

Den nye nästechefen Jimmy Andersson i samtal med en äldre herre.

Efter den offentliga aktiviteten begav sig aktivisterna till en annan samlingsplats för att möta upp andra kamrater. När alla hade samlats så begav man sig till en lokal där det bjöds på hembakt fika. Efter fikat var klart och man hade hunnit värma sig lite var det dags för föredrag.

Dagens föredragshållare var Paulina Forslund som tog upp vikten av att hitta en bra balans mellan kampen och det vanliga livet. Forslund talade utifrån sina egna erfarenheter om hur hon sett personer kommit och gå genom åren, där vissa gått med i organisationen och hoppats på att den skulle leva upp till medias nidbild av den men sedan blivit besvikna när så inte blev fallet. Där vissa trappat ner på grund av familj eller inte varit motiverade nog att fortsätta. Föredraget var mycket uppskattat och intressant och alla fick nog en del att tänka på.

Paulina Forslund håller föredrag om balans i kampen.

När föredraget var slut så var det dags för månadsmöte där man gick igenom saker som hänt samt planerade nya aktiviteter, bland annat en friluftsaktivitet inom kort. Under mötets fria samtal visades stort intresse av att bedriva aktivism med norska kamrater på bägge sidor av gränsen. Norska kamrater deltog även under dagen.

Under mötet presenterades också den nye nästeschefen, Jimmy Andersson, som nu tar över i näste 2 och därmed organisationens aktiviteter i Västsverige och Halland. När månadsmötet var klart passade aktivister och medlemmar på att tala med varandra en stund och umgås innan dagen avrundades och folk begav sig hemåt.

Nordfront kommer publicera en intervju med Jimmy Andersson inom kort.

Titel:Kampen lever i Göteborg Författad av:Redaktionen Publicerad:2014-01-27 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: