1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentlig aktivitet och föredrag i Göteborg

FÖREDRAG. Lördagen den 29 mars var det återigen dags för offentlig aktivitet och föredrag i Göteborg. Dagens föredragshållare var Pär Öberg från Motståndsrörelsens riksledning och ämnet var ”flyktingpolitik”.

Lördagen den 29 mars var det dags igen för offentlig aktivitet och föredrag i Göteborg. Den offentliga aktiviteten ägde dock rum en bit utanför stan, närmare bestämt i Allum köpcenter i Partille. Aktiviteten påbörjades inne i köpcentret där flygblad delades ut till förbipasserande. Därefter ställde man sig på utsidan och fortsatte aktiviteten där. Flera intressanta samtal fördes och bortsett från enstaka provokatörer var responsen god.

Efter detta begav sig aktivisterna in till centrala Göteborg och slöt upp med resten som kommit för att lyssna på föredraget. Efter lite kaffe och prat hälsade nästeschef Jimmy Andersson alla välkomna och presenterade dagens föredragshållare, Pär Öberg. Ämnet för dagen var ”flyktingpolitik” och Öberg började föredraget med att kort presentera innehållet och gick därefter över till att syna de förskönande begrepp som systemet använder för att definiera invandrarna som strömmar in i landet. En ”papperslös” är en illegal invandrare som fått avslag på sin asylansökan men trots detta åtnjuter våra välfärdsförmåner och ett ”ensamkommande flyktingbarn” är inte sällan en skäggig fullvuxen man. ”Flykting” kan i princip betyda vad som helst idag konstaterade Öberg.

DSC01933

Föredraget gick vidare med att redogöra för olika anpassningsproblem som kan följa med invandringen. Öberg tog några afrikanska länder som exempel och beskrev klanväldet i dessa och den utbredda analfabetismen. Vidrigare blev det dock när han berättade hur en könsstympning går till och hur vanligt förekommande fenomenet var över hela kontinenten, samt att våldtäktsoffer i många fall kan tvingas att gifta sig med våldtäktsmannen i dessa länder. Öberg gick sedan kort in på arbetskraftsinvandringen och frågade publiken om de kände någon arbetslös, vilket så gott som alla gjorde. Han frågade sedan retoriskt om vi trodde att dessas situation skulle förbättras eller försämras om EU får in de ytterligare 50 miljoner afrikaner i Europa som de vill.

Efter detta följde en fikapaus där det bjöds på hembakta bullar och kaffe. Efter en kvarts gott tugg, i dubbel bemärkelse, återupptogs föredraget med att granska ett vanligt argument från systemets sida om varför vi behöver massinvandring, nämligen det så kallade humanitära skälet. Öberg illustrerade pedagogiskt galenskapen i detta genom att med hjälp av två burkar ärtor visa att det inte spelar någon som helst roll om vi tar in hundra tusen eller en miljon invandrare om året till Sverige. Detta då det årligen föds åtskilliga nya miljoner in i fattigdom och misär. Problemet, förklarade Öberg, är strukturellt och det hjälper således inte att ”kasta ris” på dessa.

Istället menade Öberg att eliten behöver dessa fattiga människor världen över, främst som billig arbetskraft. Han påpekade att det hela kan betraktas som slaveri och gav en känga till det som kallas fri handel då dessa människor utnyttjas därigenom.

DSC01971

Slutligen gick Öberg igenom maktstrukturen i världen och påpekade att den med tillräckligt stora tillgångar kan köpa sig in i styrelser och ta över bolag och i förlängningen hela länder. Det egentliga skälet till att vi har den massinvandring vi har, framhävde Öberg, är att eliten vill söndra och härska genom biologisk krigsföring.

Öberg avslutade föredraget med att uppmana oss att förvalta den frihet vi fått av våra förfäder och satte begreppet umbärande i sitt rätta perspektiv. En maka som ensamt fick ta hand om flera barn under svältperioder när hennes make stupat i fjärran hade umbäranden; att inte ha råd med den senaste mobiltelefonen är inte något umbärande. Eller att få utstå systemets förakt för att man väljer att kämpa för sitt folk. Efter rungande applåder följde en intressant frågestund innan Öberg tackade för den här gången.

Personligen hade jag hört detta föredrag vid flera tillfällen innan men jag kände ingen tristess för det när jag begav mig in mot stan. Öberg är en skicklig föredragshållare som vet hur man presenterar saker på ett intressant sätt, oavsett hur allvarligt eller torftigt ämnet må vara. Att kunna få publiken att skratta vid ett flertal tillfällen, ämnet till trots, är en sån sak som gör att man inte sitter och kollar på klockan var femte minut och längtar till fikapausen. Öberg gav även möjligheten att ställa frågor både under föredragets gång och när det var klart, vilket bäddar för en meningsskapande process där innehållet inte bara tas in utan även bearbetas så att informationen kan förstås fullt ut. Allt som allt var det en lyckad dag och förutom föredraget var det även kul att träffa både nya och gamla kamrater.

Om du är intresserad av att delta på kommande föredrag kan du kontakta nästeschef Jimmy Andersson på [email protected].

/Johan Eriksson

Titel:Offentlig aktivitet och föredrag i Göteborg Författad av:Redaktionen Publicerad:2014-04-02 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: