1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

”Avdramatisera åsikterna”

FÖREDRAG. Pär Öberg gav i helgen många tips till en nyfiken publik.

Pär Öberg ingår i ledningen för Nordiska motståndsrörelsen och sitter sedan valet på ett SD-mandat i Ludvika kommun. I kommunen har han blivit en välkänd personlighet för sitt orädda sätt att framföra sina åsikter.

Pär Öberg är har också engagerat sig i många andra lokala aktiviteter som gjort att han vunnit respekt. Bland annat var han med i skolstyrelsen i skolan där hans barn går. Social- och utbildningsnämnden i Ludvika satte senare stopp för honom, trots att han invalts i styrelsen av andra föräldrar. Nämndens beslut hade föregåtts av en hetskampanj från utomstående åsiktspoliser.

Även bland folk som inte helt förstår sig på Pär Öbergs ståndpunkter och åsikter så finns det en respekt för hans person. På föredraget av Öberg i helgen på temat ”hotet mot vårt folk”, berättade han att flera blivit inbjudna:

– Jag har även bjudit in meningsmotståndare. Jag tycker att det skulle vara bra om det blev debatt där någon ur publiken kunde säga emot mig. Tyvärr finns det flera som är rädda för att komma på ett föredrag som arrangeras av Svenska motståndsrörelsen.

Ämnena i föredraget var många och Pär Öberg behandlade varje ämne på ett övergripande sätt. Jag tror själv att Öbergs perspektiv borde vara intressant för alla oavsett bakgrund och syn på världen. På andra föredrag har Öberg valt att begränsa sig inom exempelvis ekonomi, flyktingpolitik och överlevnad.

Kaffe och bullar var andra inslag under lördagen.
Kaffe, bullar och samtal var andra inslag i helgen.

Som föredragshållare är Öberg tydlig, enkel och pedagogisk. Jag skulle hävda att det är genialitet att ha denna förmåga. Metoden att leta efter ett svar skulle även kunna skapa aha-upplevelser hos teoretiskt insnöade professorer från universiteten.

Jag minns hur Öberg ställde den enkla frågan ”varför” angående svensk flyktingpolitik på ett tidigare föredrag i Småland. Vad säger förespråkarna? Är det verkligen frågan om humanitära skäl? Behöver vi arbetskraftsinvandring? Är det så att vi skulle bli inavlade om vi inte skulle blanda våra gener?

Pär Öberg håller föredrag i Dalarna.
Pär Öberg håller föredrag i Dalarna.

Rubriken på ett ämne under lördagen var ”galen politik”. Genom att läsa delar av partiprogrammet från Feministiskt initiativ kunde Pär Öberg bevisa en enkel sanning – Gudrun Schyman med kollegor är knäppa i huvudet på riktigt. Och vad är det för knäppgökar som röstar på Fi? Hur många har läst partiprogrammet? Knäppgökar kan vara ofarliga och delvis humoristiska i sina pajaskonster. Men när andra knäppgökar ger dem makt blir knäppgökarna ett hot.

Glad bullätare
Glad bullätare.

Andra ämnen som behandlades under lördagen var bland andra ägarförhållanden i massmedia, sionism, begreppet ”foliehatt” kontra verkliga konspirationer och subversiva krafter som vill censurera och förleda nationella rörelsen.

Föredraget övergick till frågestund och många samtal. Bland annat delade Pär Öberg sina många personliga erfarenheter från konflikter med åsiktspoliser.

Hur kan man agera i socialt pressade situationer? Öberg ansåg att är bra att själv avdramatisera åsikterna man har. Är man öppen med sina åsikter, men också hjälpsam och social så vinner man respekt.

Nya föredrag med Pär Öberg kommer att anordnas för nya nyfikna personer!

Titel:”Avdramatisera åsikterna” Författad av:Henrik Pihlström Publicerad:2015-01-25 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: