1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Namninsamlingen är klar!

PARTIBILDNING. Motståndsrörelsen är nu klara med de namnunderskrifter som krävs för att kunna bilda ett parti.

I Sverige krävs 1500 namnunderskrifter och personnummer för att kunna bilda ett parti vars namn är skyddat över hela landet. Motståndsrörelsens aktivister har den senaste tiden arbetat med att samla in dessa från sympatisörer från norr till söder genom att ringa runt till släkt och vänner, ta emot intresseanmälningar här via Nordfront och genom att samla in underskrifter från förbipasserande på gator och torg.

kollage-namnins

Nu är då detta arbete färdigt. Egentligen blev det färdigt redan för en tid sedan, men beslut togs att hellre samla in lite extra underskrifter än minimikravet på 1500 st, för att ligga på den säkra sidan.

Något som varit fantastiskt att skåda under arbetets gång, och som rapporterats in flertalet gånger, är att det är oerhört många människor runt om i landet som faktiskt delar våra visioner och sympatiserar med vår sak. Dessa människor kommer från alla samhällsklasser, är både av manligt och kvinnligt kön och är i alla åldersgrupper. Något som varit mindre fantastiskt att se är hur få av dessa människor som ens vågar ställa upp med en namnunderskrift. Som jag skrev i min senaste månadsrapport är det definitivt ingen överdrift att påstå att vi garanterat hade haft 10000 underskrifter just nu om alla som sympatiserade med oss faktiskt också hade vågat skriva under. Det är dock en annan diskussion och vi kan trots detta nu då alltså konstatera att vi med god marginal är klara med de underskrifter vi behövde.

Vad händer nu då?
Namnlistorna ska tas till en jurist, en så kallad notarius publicus, för att kontrolleras och därefter förstöras. Äkthetsintyget från notarius publicus skickas sedan till valmyndigheten och partinamnet registreras. Vi kommer här på Nordfront att rapportera om hur det fortlöper. Partinamn, partiprogram och annat formellt som har med bildandet av partiet att göra kommer du också självklart kunna ta del av här så småningom.

Sist men inte minst vill jag å hela Motståndsrörelsens vägnar rikta ett stort tack till alla er som har bidragit med er namnunderskrift. Ni har varit med och bokstavligt talat skrivit historia!

Titel:Namninsamlingen är klar! Författad av:Simon Lindberg Publicerad:2015-02-15 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: