1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Reportage från en helg i kampens tecken

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Mellan fredag 13/2 och söndag 15/2 anordnade Näste 2 en helg fullspäckad med aktiviteter som alla hade en gemensam nämnare: kampen! Nedan följer en redogörelse för hur det kan se ut när medlemmar och aktivister slår sina kloka huvuden ihop.

På kvällen, fredag den 13/2 tog sig aktivister runt om i Näste 2 mot destinationen Skara. När alla deltagare så hade anlänt hälsades alla välkomna av nästeschef Jimmy Andersson, som också var värd för denna helg. Efter att aktivisterna fått en chans att prata lite informellt hade man en gemensam genomgång och planering inför nästa dags aktiviteter. När detta var klart hade klockan hunnit bli mycket och man konstaterade att det klokaste vore att gå till sängs med tanke på morgondagens schema.

akhelg4

Tidigt på lördagsmorgonen var det väckning och samtliga aktivister ombads byta om till träningskläder. Dagens första aktivitet var en gemensam löprunda. Solen hade ännu inte hunnit gå upp men det var precis i dagbräckningen och solens första strålar lyste upp det vackra västkustlandskapet vilket var mycket stämningsfullt. Efter löprundan och innan det var dags för frukost fick aktivisterna gemensamt göra armhävningar. Därefter åt aktivisterna frukost, duschade och gjorde sig redo för dagen.

akhelg3

Denna dag var tänkt att vara den lugnare av de två dagarna och spenderades på gården. Då de sociala aktiviteterna också är oerhört viktiga för en välfungerande och välmående grupp valde man att ta tillfället i akt att lära känna varandra bättre. De aktivister som inte tidigare varit på gården fick en rundtur bland de många djuren och fick chans att se hur ett svensk jordbruk med köttdjur bedrivs. Detta väckte också intressanta diskussioner kring livsmedelsimport, utvecklingen inom jordbruksnäringen och de svenskfientliga politikernas avveckling av Sverige som i princip självförsörjande land avseende matproduktion. Även framtida behov av självförsörjning och oberoende i samband med eventuella krig/inbördeskrig diskuterades samt vad oberoendet från staten innebär ur kontrollsynpunkt då vår statsapparat har ett allt hungrigare begär efter hårdare och hårdare kontroll av medborgarna.

Aktivisterna hjälpte också till med förflyttning av större mängder propaganda, så mycket att tunga maskiner användes för uppgiften! Sedan hjälptes aktivisterna åt att sortera upp och skriva brev till personer som rekommenderats och ansetts som lämpliga att kontaktas i rekryteringssyfte av nästets aktivister. Nästet kom upp i ett 30-tal personer som kommer få brev från Motståndsrörelsen.

akhelg6

När detta var klart samlades aktivisterna för att äta en uppskattad kvällsmat i form av lammfärsbiffar med fetaost och potatis. Efter kvällsmaten satte man sig för att titta på filmen ”The way back” som tidigare recenserats på Nordfront. Filmen bygger delvis på den polske krigsfången Slawomir Rawicz bok från 1956 som heter ”The long walk”. Filmen gav upphov till flera intressanta diskussioner och reflektioner. Därefter beslöt sig aktivisterna för att gå till sängs.

akhelg5

Söndagen startades tidigt av att man hämtade upp ytterligare en aktivist som inte kunnat vara med under lördagen och man inledde dagens aktiviteter med att bege sig till Lidköping för att sätta upp propaganda. Det sattes både upp affischer och klistermärken och aktivisterna hann beta av stora delar av centrala Lidköping vilket förlöpte utan några som helst besvär. Ett fåtal morgonpigga flanörer syntes till, annars var stadskärnan i princip öde.

Efter detta begav man sig tillbaks till gården för att köra ett ordentligt träningspass och äta lunch. Aktivisterna inledde träningspasset med en rask språngmarsch på ett antal kilometer till en plats som man tidigare utsett som lämplig för nästa träningsmoment, nämligen sparring, slagkombinationer samt andra teknikövningar. Dessutom tränades aktivisternas smärtuthållighet och härda, bland annat magmusklerna genom att man under en viss tidsperiod fick ta emot slagserier i magen av andra aktivister medan man höll upp armarna bakom huvudet. Man tränade också på att göra så många armhävningar som möjligt under en viss tidsperiod. När aktivisterna trötta och belåtna förklarade sig nöjda med det intensiva och dessutom relativt långa träningspasset tog aktivisterna en snabb springtur tillbaka.

akhelg2

På detta följde en god lunch beståendes av kött och rotfrukter. Därefter duschade aktivisterna och man hade egentligen tänkt sig att genomföra en offentlig aktivitet i form av en flygbladsutdelning i Skövde men då detta inte fungerade tidseffektivt med tågtider för några av aktivisterna som skulle resa hem valde man istället att förlägga aktiviteten till ett köpcentrum i Lidköping istället. Flygbladsutdelningen genomfördes med mycket gott resultat och aktivisterna fick överlag mycket god respons och många flygblad utdelade. Efter cirka en och en halv timme begav man sig vidare och avslutade aktiviteten med en fika på ett café i centrala Lidköping. Aktivisterna diskuterade helgen och enades om att detta var något som ska göras snart igen!

För att summera det hela kortfattat så var detta en mycket givande och trevlig helg tillsammans med kamrater i kampens och gemenskapens tecken. Denna helg läggs till de fantastiska och positiva upplevelser man bär med sig och som stärker kampglöden!

Motståndet växer för varje dag och framtiden tillhör oss!

/Peter

Titel:Reportage från en helg i kampens tecken Författad av:Redaktionen Publicerad:2015-02-25 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: