1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentlig aktion och social aktivitet 1 maj

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Fredagen den 1/5 begav sig ett 20-tal aktivister från Näste 1 ut för att högtidlighålla den nordiska arbetaren. Här kommer film och en längre sammanfattning av dagen.

1 maj har på ett cyniskt sätt nyttjats av vänstervridna folkförrädare som ett instrument att få befolkningen att tro att de har arbetarens bästa i åtanke. Detta är självklart en lögn och Motståndsrörelsen ska självfallet visa folket att nationalsocialismen är den enda SANNA arbetarrörelsen!

Det är endast genom hårt och ärligt arbete som en civilisations grund läggs, inte genom parasitära yrken och styrelseskick. Motståndsrörelsen vill ena rasen i en folkgemenskap och få den att arbeta mot ett gemensamt mål, inte splittra upp folket i klasser och hetsa dessa mot varandra. Nationalsocialismen ämnar att ena folket, vare sig de arbetar med hjärnan eller handen.

Dagen började med att aktivister från Näste 1 samlades för en banderollaktion i norra Stockholm. Ansvariga gick igenom dagens aktivitet, samt regler och förhållningssätt. Efter genomgången begav man sig av i samlad trupp till avsedd plats. Väl framme vecklades en speciellt framtagen banderoll dagen till ära upp för att upplysa stockholmarna om vilken världsåskådning som verkligen tillvaratar arbetarens intressen!

På banderollen kunde bilisterna läsa texten ”Nationalsocialismen! Om arbetaren själv får välja”. Responsen var mestadels positiv i form av tutningar, tummen upp och aktivisterna fick även ett tjugotal segerhälsningar.

Konstruktiv dialog med polisen.

Konstruktiv dialog med polisen.

Efter cirka en timme anlände polisen i form av fyra civila fordon, varav ett stannade till för att samtala med ansvarig på plats. För en gångs skull var bemötandet från polisens sida korrekt. Ansvarig gjorde klart för polisen att man hade för avsikt att fortsätta banderollaktionen utan några störningar eller närvaro från polismakten. Om detta inte infriades, skulle banderollaktionen omedelbart avbrytas och man skulle röra sig in mot Stockholms stadskärna. Kravet från Motståndsrörelsen tillmötesgick av poliserna som avlägsnade sig.

Senare under dagen samlades aktivister och sympatisörer för att umgås och äta gott tillsammans i naturskön miljö. God mat förtärdes och kamratskapen var på topp. När samtliga var mätta och belåtna var det dags för tävling, som gick ut på att hamra i fem spikar i en stock på kortast möjliga tid! Efter flera hårda bataljer och många spikar senare kunde en vinnare koras. Detta fick sätta punkt för dagens 1 maj aktivitet i Näste 1:s regi.

Titel:Offentlig aktion och social aktivitet 1 maj Författad av:Redaktionen Publicerad:2015-05-02 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: