1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Mona Sahlin vill krossa Motståndsrörelsen

DALARNA. Under gårdagen närvarade aktivister från Motståndsrörelsen på ett möte i Ludvika där Sveriges "samordnare mot våldsbejakande extremism" talade. Debatten som Mona Sahlin pratat om att ta uteblev dock.

Tyvärr föds det fortfarande en och annan sosse.

Klockan 19:00 igår besökte Mona Sahlin Ludvika i egenskap av att hon är utsedd av regeringen till ”samordnare mot våldsbejakande extremism”. Sahlin, som efter sin misslyckade period som partiledare för Socialdemokraterna också engagerat sig i den svenskfientliga underrättelsetjänsten Expo, tjänar numera enligt uppgifter runt 90 000 kr i månaden för att resa land och rike runt och hålla dessa föreläsningar. Mötet i Ludvika var den 88 föreläsningen som Sahlin hållit.

Då föredraget bland annat skulle handla om Motståndsrörelsen var självklart aktivister med Pär Öberg i spetsen på plats för att erbjuda Sahlin möjligheten att debattera med nationalsocialister istället för att bara prata om dem.

Mer material från föredraget kommer i nästa avsnitt av Radio Nordfront.

Trots att Sahlin till DN hävdat att hon tog debatten och att hon numera anser att kommuner måste ”ta debatten” med ”extremister” så blev det inte mycket till debatt. Öberg fick ställa några frågor till Sahlin under frågestunden men han fick inte debattera ordentligt med henne och hon tackade inte ens ja till att ta debatten vid ett senare tillfälle.

Förutom Motståndsrörelsen närvarade mest socialdemokrater, kommunister, antirasister, invandrare och företrädare för diverse projekt som arbetar mot ”intolerans”.

Tillställningen inleddes med att Sahlin välkomnades upp på scenen och först pratade om sig själv och därefter om våldsbejakande extremism. Efter föreläsningen hölls frågestunden.

Under själva föreläsningen jämförde Sahlin Nordiska motståndsrörelsen med IS och RF/AFA. Sahlin förespråkade bland annat att föräldrar till ungdomar som engagerar sig i Motståndsrörelsen ska erbjudas bättre hjälp för att förhindra att deras barn engagerar sig politiskt. Sahlin erkände också att hennes mål är att krossa Motståndsrörelsen då Öberg frågade om det, vilket kan höras i filmklippet ovan.

Bilder:

mona sahlin ludvika 1
Mona Sahlin och mannen till vänster reser land och rike runt och föreläser.
mona sahlin ludvika 2
Mona Sahlin predikar.
mona sahlin ludvika öberg
Pär Öberg ställer frågor, men någon debatt blev det inte tal om.

mona sahlin ludvika 3

mona sahlin ludvika 4
”Ätbar dalahäst? Ehm, skulle jag kunna få en toblerone istället?”
Titel:Mona Sahlin vill krossa Motståndsrörelsen Författad av:Redaktionen Publicerad:2015-06-27 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: