1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

“Unikt läge”

INTERVJU. Pär Sjögren kommenterar sin nya satsning på föredrag och rekrytering.

För varje träff som arrangeras av Nordiska motståndsrörelsen finns det inslag som gör att organisationen blir mer aktuell på olika sätt. Det kan handla om nya personer som visat intresse och andra nyheter som vittnar om hur tiden hunnit ikapp organisationen.

Pär Sjögren berättar om organisationen och satsar på återkommande föredrag.

Fler personer är beredda att lyssna och ställa sig bakom organisationens politiska visioner och analyser. Det berättar Pär Sjögren som sedan flera år tillbaka varit en drivande chef för näste fem i Dalarna med omnejd.

Nyligen tog Pär Sjögren initiativet till att hålla ett föredrag som övergripande förklarar Nordiska motståndsrörelsens struktur, verksamhet och visioner. Första mötet hölls lördagen den 3 oktober för en blandad publik.

– Jag ser att det kan utvecklas på ett strukturerat sätt, berättar Pär Sjögren.

Varför är det viktigt att hålla föredrag om organisationen?
– Föredraget kan vara en del i rekryteringsarbetet. Det är viktigt att informera och öka förståelsen för vilka vi är, vad vi tycker och gör. Föredrag inspirerar också våra egna medlemmar och det är nödvändigt att vi satsar på teoretisk verksamhet av olika slag. Ju mer öppna vi är, desto mer kommer även folk att se att mediebilden av oss inte stämmer.

Varför har just du börjat denna satsning som föredragshållare?
– Det finns vissa orsaker. En orsak är att jag tycker att vi haft för få föredragshållare. Då måste jag helt enkelt kliva fram och ta tag i det. Ju fler vi blir som kan hålla denna typ av föredrag ju bättre är det. Jag vill också utveckla mig och bidra till verksamheten på nya sätt. Föredraget jag gjort är ett sådant bidrag.

Är det något speciellt som sker i samhället som gör organisationen mer aktuell?
– Den massinvandring som pågått länge till Sverige har gjort att flera upplever mångkulturens baksidor mer och mer. Den inte är framgångssagan som våra så kallade folkvalda politiker påstår. Den rekordstora migrationsvågen som pågår nu gör det mer angeläget att vi måste synas i debatten.

Tror du att intresset för organisationen kommer att öka med den utveckling vi ser?
– Jag är helt övertygad, dels för att alternativ media växer stort, dels för att det är lättare att se med egna ögon när verkligheten står precis utanför den egna dörren. Politiker och myndigheter kan inte hantera migrationsvågen och dess tydliga problem. Då vänder sig befolkningen till andra politiska krafter. De sonderar nyfiket terrängen där Nordiska motståndsrörelsen agerar.

Vad är det för människor som hör av sig idag?
– Jag tycker det är rätt stor variation. Generellt är det mer så kallade svenssonfolk som hör av sig och undrar hur de kan hjälpa till och vill veta var vi står och hur vi jobbar.

Har du märkt attitydförändringar?
– Ja, bara på några år så har det blivit en stor skillnad. Brytpunkten skulle jag nog vilja hävda, var när Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Vi märker av det ganska mycket då vi är ute på gator och torg och diskuterar med människor.

Nya personer som inte varit nationellt engagerade tidigare – vad har de att berätta?
– Ofta är det två saker som spelar in. Antingen har de insett att framtiden inte är så ljus som vissa vill hävda. Eller så har de på något vis drabbats av mångkulturen eller massinvandringen.

Hur ser du chanserna för att växa politiskt?
– Vi har ju ett unikt läge nu. Vi ser ju att det är ett vakuum efter Sverigedemokraterna som behöver fyllas ut. SD:s så kallade anhängare är ofta betydligt mer radikala i sina åsikter än vad partiet är. Dessa kommer märka vad vi sagt hela tiden om SD, att deras politik är otillräcklig för att kunna säkra framtiden för vårt folk.

Vad får dig att hoppas på Nordiska motståndsrörelsen?
– Vi kommer fylla upp de politiska tomrummen och ju värre samhället blir, ju fler personer kommer ta till sig vårt budskap. Vi är unika på arenan och det är inte många alternativa organisationer kvar numera. Jag tänker bland annat på Svenskarnas partis nedläggning. Med Nordiska motståndsrörelsens partibildning har vi lagt grunden för bredare kontaktytor. Det ska bli spännande att se.

Titel:“Unikt läge” Författad av:Henrik Pihlström Publicerad:2015-10-06 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: