1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Daniel Wretström hedrad i Stockholm

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Aktivister från Motståndsrörelsens första näste har hedrat Daniel Wretström på hans dödsdag.

Den 9 december var det 15 år sedan Daniel Wretström mördades i Stockholmsförorten Salem. Daniel Wretström hann bli blott 17 år innan hans liv avslutades i ett dike en kall decembernatt. Det var rasfrämlingen Khaled Odeh som skar halsen av en försvarslös Daniel Wretström efter att 17-åringen hade misshandlats av ett invandrargäng.

Några veckor innan mordet hade Sveriges dåvarande statsminister gått ut och sagt att man skulle ”krossa nazismen” vilket uppmuntrade invandrare till att angripa patriotiska svenskar som Daniel Wretström.

wretström 1
Graven.

Ända sedan mordet på Daniel Wretström har aktivister från Motståndsrörelsen hedrat hans minne genom deltagande i den årliga Salemmanifestationen samt minnesstunden vid mordplatsen. Efter att Salemfonden lagts på is så har aktivister från organisationen närvarat vid Daniels grav. I år var inget undantag för Näste 1, en delegation åkte till graven där ljus tändes och blommor lades ned.

wretström 3

Kampgrupp 3 hedrade också Daniel Wretström genom att tillverka en banderoll med texten ”RADIKAL KAMP – För minnet av Daniel Wretström” och en uppochnervänd Algizruna i trä. Aktivisterna åkte sedan till mordplatsen där fristående nationalister tidigare under kvällen hade lämnat ljus och en bild av Daniel Wretström. På platsen lämnade aktivisterna från Kampgrupp 3 Algizrunan, ett ljus och en bukett blommor innan man satte upp banderollen på en närliggande gångbro. Aktivisterna stannade kvar på platsen i över en timme för att se till att ingen skulle skända minnesplatsen.

wretström 2
Mordplatsen.
Titel:Daniel Wretström hedrad i Stockholm Författad av:Redaktionen Publicerad:2015-12-09 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: