1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen besökte möten om skäggbarn

VÄSTRA GÖTALAND. I dagarna hölls vid två tillfällen öppna informationsmöten på ställen där nya boenden för så kallade ensamkommande flyktingbarn planeras. Motståndsrörelsen var på plats vid båda tillfällena.

Mångkulturen har sedan årtionden tillbaka brett ut sig över Västra Götaland, inte minst i Göteborgsområdet. Dock har de mer välbesuttna stadsdelarna klarat sig från den, trots att dessa val efter val i hög grad röstat på partier som drivit på massinvandringen. Nu kan den tiden dock vara över.

Göteborgs kommun har nämligen beslutat sig för att göra något åt segregationen i staden, som beskrivs som Nordeuropas största. Därför har man medvetet valt att bygga asylboenden i tolv mer eller mindre välbärgade områden med få invandrare. Med anledning av detta har man börjat med informationsmöten runtom i dessa områden, och det första ägde rum i måndag den 8 februari i Långedrag där områdena Älvsborg och Fiskebäck var berörda.

Det första av kvällens två möten skulle börja 18:00, och när Motståndsrörelsens delegation dök upp vid 17:30-tiden var kön enorm. Detta gjorde att många inte kom in men efter att ha väntat till nästa möte, som började 20:00, lyckades några komma in.

Lokalen var fullpackad och många fick stå upp. Efter några minuters försening drog mötet igång och en representant för Göteborgs Stad stod för en inledning. Därefter höll diverse politiker och tjänstemän en presentation, som tog drygt 40 minuter, och berättade hur de hade tänkt att kulturberikningen skulle gå till i praktiken (för mer detaljer, se nedan).

Kvällens moderator hade i början av mötet uppmanat publiken att ställa frågorna efter presentationen, men flera gånger avbröts de och stämningen var väldigt irriterad. När en halvtimme gått fick några nog och undrade när frågestunden egentligen började.

När den väl drog igång var det många som hade frågor. Många ifrågasatte lämpligheten av ett asylboende i just deras område och många var oroliga över säkerheten för deras barn. Stämningen var irriterad och otålmodig, många avbröt och talade rätt ut.

I publiken fanns även fyra högljudda feminister, uppenbarligen tillresta, som grimaserade och fällde kommentarer om folk som var emot politikernas asylplaner. Riktigt komiskt blev det när en av dem tog mikrofonen, gick upp på scen och försökte hålla ett brandtal för mångkulturen. Hon blev utbuad av i stort sett hela publiken och tvingades därför snabbt avbryta sitt försök varefter hon gick och satte sig igen.

HELA FRÅGESTUNDEN GÅR ATT LYSSNA PÅ HÄR

De kritiska frågorna rullade på och endast några enstaka välkomnade politikernas planer. Efter mötet gick motståndsmännen runt och talade med folk. En pappa var särskilt orolig för sina barns säkerhet och andra oroades över inbrott och övrig kriminalitet med tanke på hur det ser ut runt landets övriga asylboenden.

Tisdagens möte
Dagen efter, den 9 februari, var det dags igen i Billdals kyrka en bit utanför Göteborg. Här gällde det ett planerat boende i Skintebo småbåtshamn. Massmedia direktsände det första mötet som började 18. Presentationen var densamma som dagen innan och kan ses nedan (spola fram 33 minuter för att komma till frågestunden):

Vid det efterföljande mötet 20:00 tog Motståndsrörelsens aktivister plats och lokalen var fullsmockad. Under presentationen var det inga direkta avbrott från publiken men man kunde höra många muttra och fördöma det som sades till stolsgrannen. När frågestunden började tog det öppna missnöjet dock vid igen. En del av frågestunden filmades, vilket kan ses på följande länk:

Frågestund (öppnas i ny flik)

Mot slutet av frågestunden, vilket inte framgår ur filmen ovan, började det hetta till än mer. Kulmen på detta var när två olika personer dundrade till och förklarade att de asylsökande männen som kommer att bo på boendet inte alls har samma kvinnosyn som ”oss som är här inne ikväll”. För detta fick den siste av dem stående ovationer från publiken. Kort därefter var mötet över och många i publiken blev besvikna eftersom de inte fått möjlighet att ställa sina frågor.

Känd vänsterextremist på plats
En stund innan mötet började kände flera av aktivisterna, som stod utanför, igen ett bekant ansikte. Det var AFA-veteranen Gustav Landström som kom ut genom dörren. Efter att ha stått och sett förvirrad ut ett kortare tag smet han sedan iväg. Vad han gjorde där är oklart men förmodligen hade han inget gott uppsåt.

Klicka för förstoring.
Klicka för förstoring.
Klicka för förstoring.
Klicka för förstoring.

Landström dömdes 2009 för att ha utövat våld mot två polismän i samband med en GAIS-match. 2011 dömdes han för ohörsamhet mot ordningsmakten när han försökte förhindra polisen att utvisa invandrare vid Migrationsverkets lokaler i Kållered. På 1 maj 2008 blev han dessutom misshandlad och rånad utanför sin port, något han anklagade dåvarande Göteborgs fria nationalister (GFN) för, även fast inga bevis fanns.

Övrig information
För den som är intresserad av extra detaljer har Göteborgs Stad lagt upp en PDF-fil om hur saker och ting är tänkta att gå till. Läs den HÄR.

Näste 2 låter hälsa att det knappast är sista gången man går på liknande möten och för de boende som läser detta och har insett massinvandringens enorma skadeverkan samt politikernas svek kan ansöka om medlemskap i Nordiska motståndsrörelsen HÄR.

Titel:Motståndsrörelsen besökte möten om skäggbarn Författad av:Redaktionen Publicerad:2016-02-11 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: