1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

P4 Skaraborg har snöat in på Motståndsrörelsen

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. P4 Skaraborg genomför just nu en trött granskning av Nordiska motståndsrörelsen i Skaraborgsområdet. Som svar på granskningen och ett påstående från P4 blev deras lokaler avspärrade av Motståndsrörelsens aktivister.

Det här är ingen vanlig politisk intervju och vi vill vara tydliga med att NMR är en nazistisk organisation som bygger på rasideologiska idéer som inte stämmer överens med tanken om alla människors lika värde.

Så skrev P4 Skaraborg när de intervjuade Nordiska motståndsrörelsens representanter Pär Öberg och Jimmy Andersson i Borlänge den 1 maj. P4 Skaraborg är en del av Sveriges Radio som är ett så kallat public service-medium som i teorin ska vara politiskt neutrala, då Sveriges befolkning är tvingad till att finansiera verksamheten.

Intervjun var ett led i en granskning som P4 Skaraborg nu har inlett sedan några dagar tillbaka. Granskningen har innefattat runt tolv artiklar och har gjorts med anledning av att Motståndsrörelsen trappat upp aktivismen i Skaraborg.

Bland annat har P4 åsiktsregistrerat sju personer som ska vara aktiva i Motståndsrörelsen och fått deras politiska engagemang bekräftat av polisen, trots att polisen enligt lag inte får föra åsiktsregister över svenska medborgare och än mindre sprida känsliga uppgifter till media.

Vidare har Säpo intervjuats, Aktivisthandboken lästs igenom, en ung V-ordförande fått gråta ut om skräp han fick dumpat utanför sin dörr och en samling invandringsvurmare som fått flygblad i sina brevlådor intervjuats. Även författaren Ola Larsmo har intervjuats då han ska vara ”nazistexpert”.

Sist men inte minst släpas det tunga artilleriet fram. Detta i form av Göran Johansson (C), ordförande i Töreboda kommunfullmäktige, som fått ett flygblad i sin brevlåda.

— Jag tror att man måste prata om det här och inte gömma undan det, säger Johansson och får då frågan:

— Har du pratat med någon om att du fått det här flygbladet?

— Nej, det har jag faktiskt inte gjort, blir då Johanssons svar.

Under natten mot onsdag fick P4 Skaraborg sina lokaler avspärrade av aktivister från Motståndsrörelsen som bland annat reagerade på att tidningen gjort en överdriven tolkning av en tidigare aktion:

20160511_213505
Meddelande som lämnades till P4 i Skaraborg. Klicka för större bild.
20160511_213741
Avspärrning. Klicka för större bild.
Titel:P4 Skaraborg har snöat in på Motståndsrörelsen Författad av:Redaktionen Publicerad:2016-05-12 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: