1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen spärrade av UNT

AKTIVISM. Vid 22-tiden på tisdagskvällen den 21 juni så spärrade Motståndsrörelsens Kampgrupp 106 symboliskt av Uppsala Nya Tidnings tryckeri och lokaler i Boländerna, Uppsala, vilket senare uppmärksammades av såväl UNT som av SVT:s och SR:s Upplandsredaktioner.

Under många år har UNT verkat ytterst svenskfientligt i sitt propagerande för mångkulturen. I likhet med annan gammelmedia har man regelbundet undvikit att rapportera om den utomeuropeiska massinvandringens skadliga konsekvenser, i syfte att dölja dessa för allmänheten.

Men förutom det så har UNT även bedrivit grov hets mot Nordiska motståndsrörelsen och flera av dess aktivister. Under en flygbladsutdelning i Uppsala i augusti 2013 gick syndikalisten Anders Henriksson till attack mot aktivisterna, vilka naturligtvis fredade sig. Denna händelse har tidigare uppmärksammats i ett flertal artiklar här på Nordfront.

En polisanmälan mot aktivisterna resulterade till sist i en nedlagd utredning då polisen ansåg att bevisläget var för dåligt. Detta fick UNT att inleda en massiv hetskampanj mot Motståndsrörelsen och dess aktivister, där tidningen använde sin massmediala makt till att utöva påtryckningar mot rättsväsendet, vilket till sist fick dessa att återuppta den nedlagda utredningen. Detta ledde sedermera till fällande domar för flera aktivister, varav minst en dömdes oskyldigt.

Den attackerande gärningsmannen Anders Henriksson intervjuades i tidningen och utmålades som en oskyldig förbipasserande som helt utan anledning attackerades av de flygbladsutdelande motståndsmän. Passande nog så ”glömde” man dock i sin rapportering nämna att Henriksson var organiserad syndikalist och därmed politisk motståndare till Motståndsrörelsen och som dessutom dagen innan attacken poserat på Facebook iklädd en tröja där Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson misshandlats blodig.

Anders Henriksson

Anders Henriksson när han hetsar mot Motståndsrörelsens aktivister.

Till råga på allt så hängde UNT därefter ut Motståndsrörelsens åtalade aktivister med namn och ålder i ett flertal artiklar, långt innan domarna ens hade hunnit överklagas eller för den delen vunnit laga kraft – något man nästan aldrig gör med varken dömda våldtäktsmän, pedofiler eller mördare.

Detta är naturligtvis bara en liten del av vad Uppsala Nya Tidning har gjort genom åren vilket kan klassas som både lögnaktigt, avskyvärt och klandervärt.

Motaktion
På grund av UNT:s hållning utförde aktivister från Nordiska motståndsrörelsen under tisdagen en avspärrning av Uppsalatidningen och UNT:s lokaler i Uppsala. Själva menar man att avspärrningen är ett “förtäckt hot”.

— Det här är förstås ett förtäckt hot som även är riktat mot UNT eftersom vi äger UppsalaTidningen, kommenterar Charlotta Friborg, chefredaktör och ansvarig utgivare för UNT.

Motståndsrörelsens presstalesman Pär Öberg blir uppringd av Sveriges Television. Under intervjun menar Öberg att han inte känner till själva händelsen men att organisationen inte respekterar sionistisk media.

— Jag känner inte till några detaljer kring det som hänt nu under morgonen, men UNT är en liberal och pro-sionistisk tidning som vi inte hyser mycket respekt för, säger Öberg.

Vidare menar Öberg att tidningar som UNT inte står för yttrandefrihet eller står bakom svenskarnas intressen.

— Det tidningarna säger sig stå för; tryckfrihet och yttrandefrihet, är inget som vi menar att de gör, säger han.

Polisen i Uppsala har upprättat en anmälan om olaga hot men man kommer inte att vidta några åtgärder.

— Vi har varit på plats med patruller för att kontrollera, säger Uppsalapolisens presstalesperson Christer Nordström.

KÄLLA:
Nazister spärrade av Uppsalatidningar

Titel:Motståndsrörelsen spärrade av UNT Författad av:Redaktionen Publicerad:2016-07-05 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: