1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

SvD:s Per Gudmundson om 2016: ”Ett toppenår för Motståndsrörelsen”

MEDIA. Ledarskribenten Per Gudmundson har lyssnat på Simon Lindbergs nyårskrönika och kan inte göra annat än att hålla med: 2016 var ett toppenår för Motståndsrörelsen.

Första maj-demonstrationen i Borlänge blev den största på en längre tid. 12 november-demonstrationen i Stockholm blev dubbelt så stor med 700 deltagare.

I en artikel på ledarplats skriver Svenska dagbladet idag om Motståndsrörelsens framfart och hur 2016 varit ett “toppenår” för den nationalsocialistiska kampen.

“Nazisterna hade i alla fall ett toppenår 2016. De har haft fler aktiviteter, hållit större demonstrationer och brutit ny mark med en utstuderad form av aktivism.”

Så skriver Per Gudmundson, ledarskribent på SvD i sin artikel Bingo för nazismen. Gudmundson fortsätter sedan att tala om Motståndsrörelsens framgångar under året:

“Den nya taktiken har givit resultat. Efter en våldtäktsanmälan på Gotland i höstas, exempelvis, lyckades nazisterna exploatera lokalt missnöje. Vid planerade boenden för nyanlända har de med framgång utnyttjat allmänhetens oro”.

Men Gudmundson tycker inte att det är bra att Motståndsrörelsens aktivister reagerade på gruppvåldtäkten på Gotland. Gudmundson, som på falska grunder vill terroristklassa Motståndsrörelsen, skriver föraktfullt om “den så kallade” Nordiska motståndsrörelsen och menar att organisationens medlemmar “lider (…) av överraskande brist på önskvärda avelsegenskaper”.

Vidare är Nordiska motståndsrörelsens hjälp till utsatta svenskar ingen riktig hjälpverksamhet enligt Gudmundson utan endast en “omvänd definition av goodwill”. Detta eftersom ett syfte med dem även är att visa att Motståndsrörelsen har större vilja och förmåga än systemet att hjälpa utsatta svenskar.

Han [Simon Lindberg, Reds. anm] kallar det ”good will-aktivism”. Nazister vore dock inte nazister om de inte hade en omvänd definition av goodwill. Deras aktivisthandbok förklarar. ‘Dessa aktioner går ut på att ge utsatta medborgare av nordiskt ursprung hjälp med sådant som staten, eller systemtrogna hjälporganisationer inte kan eller vill.’ Aktionerna syftar till att blotta ‘systemets ovilja eller oförmåga, för att därmed avslöja ett korrupt och oansvarigt styre av landet’.

Den förmenta välviljan, vid soppköket eller vid stödet för brottsoffret, syftar alltså inte till att hjälpa, utan till att värva sympatisörer till nationalsocialismen.

Systemets ovilja att stå på svenskarnas sida, tillsammans med den förda massinvandringspolitiken, leder till “bingo” för nationella krafter vilket är dåligt enligt Gudmundson, som själv är en favorit hos counterjihadister i Sverige. Problemen är inte i första hand gruppvåldtäkter på svenskar utan att svenskar med “fel” åsikter slår tillbaka mot dem.

En aktuell dom i Uppsala, där fem afghaner fälls för att ha gruppvåldtagit en pojke, men ingen utvisas, lär ge ytterligare vatten på kvarnen.

Samhällets rättspolitiska och migrationspolitiska misslyckanden leder inte bara till individuella tragedier. De innebär också bingo för nazismen.

Källa:
Bingo för nazismen

Titel:SvD:s Per Gudmundson om 2016: ”Ett toppenår för Motståndsrörelsen” Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-01-04 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: