1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen slog tillbaka främlingsattack!

SALEM. När aktivister ur Näste 1 höll en offentlig flygbladsutdelning i Salem under dagen så gick en grupp rasfrämlingar till attack mot aktivisterna som blixtsnabbt slog tillbaka angreppet. Nordfronts korrespondent från Näste 1 var på plats och intervjuade en av aktivisterna.

Under dagen anordnade Kampgrupp 101 och 103 en offentlig flygbladsutdelning i Salem. Flera gäng med rasfrämlingar cirkulerade redan i området innan Motståndsrörelsens aktivister börjat dela ut flygblad och stämningen var spänd från första början. Men detta var så klart inget som hindrade aktivisterna från att genomföra aktionen och flygbladen delades flitigt ut till nyfikna förbipasserande varav de flesta sympatiserade med budskapet.

Efter ungefär en halvtimme gick några rasfrämlingar fram till en av aktivisterna och en häftig diskussion uppstod. Främlingarna gick sedan iväg men efter en stund kom ockupanterna tillbaka och uppmanade hotfullt aktivisterna att ge sig av. Främlingarnas patetiska försök till att “köra bort” aktivisterna gav inga resultat då de fick klart för sig av ansvarig på plats att “vi kommer inte att flytta en enda meter härifrån”. Främlingarna gick då till fysiskt angrepp mot aktivisterna som framgångsrikt slog tillbaka anfallet.

Nordfronts korrespondent från Näste 1 närvarade och fick möjlighet att intervjua gruppchefen Fredrik Kosonen som var ansvarig på plats.

Vad var det som egentligen hände?

Ja, efter att vi hade ställt upp oss och börjat dela ut flygblad så började flera araber och afrikaner att mobilisera sig, som var ute efter slagsmål. Varpå de gick fram till en av våra kamrater och bad honom flytta på sig men han vägrade och förklarade för dessa att vi delar ut politisk information. Därefter blev det en hätsk situation varpå jag tillkallade några aktivister till platsen.

Så du skulle inte vilja säga, som lögnpressen brukar hävda vid liknande situationer, att ni i samlad trupp uteslutande gick till platsen för att misshandla invandrare?

Nej, det var ju så att det var de som konfronterade oss då en av rasfrämlingarna knuffade till en av våra aktivister, varpå slagsmål utbröt. Slagsmålet varade kanske i en minut.

Var främlingarna beväpnade, och i så fall, vad var det för slags vapen?

Ja, jag och en till kamrat fick pepparsprej i ansiktet. Men det var lugnt, det var en ganska svag pepparsprej. Efter ett tag kunde jag se helt normalt igen.

Var det något specifikt som hände under konfrontationen?

Ja, rasfrämlingarna åkte på spö.

Med det sagt så tackar jag dig för att du ville ställa upp på den här intervjun!

Tack själv!

Titel:Motståndsrörelsen slog tillbaka främlingsattack! Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-02-01 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: