1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Polisen: Lagligt att vara trygghetsvärd på badhus

KUNGÄLV. Kommunens polisanmälan mot trygghetsvärdarna som skyddade svenska flickor på badhuset Oasen läggs nu ner. Aktionen utgör inte brott, konstaterar polisen.

Det var lördagen den 14 januari som ett antal trygghetsvärdar befann sig på badhuset Oasen i Kungäv för att stävja sexuella övergrepp. Trygghetsvärdarna befann sig på samma badhus förra året efter att högstadieflickor antastats av två asylsökare. Efter trygghetsvärdarnas närvaro har det inte skett några flera övergrepp.

Denna gång polisanmäldes trygghetsvärdarna av kommunen och Kungälvs-Posten gick till attack mot trygghetsvärdarna. I en absurd artikel skrev KP:s Katarina Berg att det är trygghetsvärdarna som utgör ett “hot” mot badgästerna. Berg påstår sig även ha intervjuat en “anonym badgäst” som känt “hotfulla blickar” och att han/hon “tänkte på John Hron” efter att ha sett trygghetsvärdarna beskydda badgästerna.

– Låt honom vila i fred. Aldrig mer, avslutas den grovt vinklade artikeln.

Det är samma Katarina Berg som nu skriver om det för henne negativa beslutet att det inte är olagligt att agera trygghetsvärdar på badhus.

— Allt pekar på att polisanmälan skrivs av med motiveringen att gärningen inte utgör brott, säger polischef Teodor Smedius till Kungälvs-Posten och ger därmed klartecken till Motståndsrörelsens aktivister att fortsätta skydda svenska kvinnor på badhus över hela landet.

Bergs artikel är nu mycket mer nedtonad. Istället för “nazistaktion” heter det i rubriken “aktion” och hon refererar heller inte till någon anonym person som babblar om John Hron.

I artikeln, som är låst för allmänheten, intervjuas även Toleransprojektets Christer Mattsson, som nyligen “debatterade” Motståndsrörelsen i Opinion live. Mattsson, som tidigare flera gånger uttalat att Motståndsrörelsen är svaga i Kungälv – som ett bevis på att hans “Kungälvsmodellen” fungerar – har nu ändrat uppfattning.

— Nordiska motståndsrörelsen är starka i Kungälvsområdet, så det är ingen slump. De har mycket vind i seglen nu, säger han till tidningen.

Källa:
Inget åtal efter aktion

Titel:Polisen: Lagligt att vara trygghetsvärd på badhus Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-02-16 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: