1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nordiska motståndsrörelsen till Almedalen

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. En tillståndsansökan har skickats in att få hyra på plats och hålla tal under politikerveckan på Gotland och ett informellt ja har meddelats från polisen.

Motståndsrörelsen har ännu inte fått det formella tillståndet från polisen, utan bara ett ja över telefon. Trots detta har flera medier idag basunerat ut att organisationen ska till den årliga politikerveckan i Visby. Nordfront hade egentligen tänkt vänta med att publicera denna nyhet tills dess att tillståndet mottagits och granskats, men väljer nu att gå ut med detta redan på förhand med anledning av övriga mediers rapportering.

— Det är väldigt märkligt att media får nys om att vi ska dit innan vi ens själva fått det helt klart för oss att tillståndet beviljats, säger Motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg till Nordfront.

Tillståndet är sökt för tre av veckans dagar och planen är att det ska upprättas ett tält utifrån vilket politik kan diskuteras och information kan delas ut. Organisationen har också ansökt om flera talartider.

På frågan om detta innebär att Motståndsrörelsen nu kommer gå hela vägen och bli “politiker” med kavajer, öronsnäckor och hundraprocentigt fokus på parlamentarism, svarar Simon Lindberg:

— Ni kan vara helt lugna för att så inte blir fallet. Vi kommer att göra Almedalen på Motståndsrörelsens vis!

Nordfront kommer att återkomma med fler detaljer efter hand.

Titel:Nordiska motståndsrörelsen till Almedalen Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-04-21 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: