1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

”Vi är oppositionen!”

Motståndsrörelsens ledare uttalar sig om demonstrationen i Falun och framtiden.

Det är med stor optimism jag författar dessa rader om vår demonstration i Falun den 1 maj. Vilken lyckad aktion! Tack till allt och alla som förtjänar det, från bidragsgivare, deltagare och talare till arrangörer, säkerhetsansvariga och vår egna media. Tillsammans gjorde vi något helt fantastiskt i måndags!

Deltagarantalet var bra och även mängden sympatiskt inställda åskådare var stor. Dessa överträffade faktiskt med råge de som gammelmedia valt att lyfta fram, d.v.s. de som var negativt inställda till oss. Medelåldern på motdemonstranterna var nog för övrigt, utan någon som helst överdrift, någonstans mellan 15-16 år och då fanns där ändå enstaka vuxna och åldringar som alltså drog upp detta snitt.

Konflikter kunde i stort undvikas. Vädret var fantastiskt, antagligen Faluns varmaste dag än så länge i år. Talen var bland de bästa jag någonsin hört, dels från rutinerade rävar som Pär Öberg och Fredrik Vejdeland, men också från debutanter i denna typ av sammanhang som Paulina Forslund och Sebastian Elofsson. Stämningen var verkligen på topp och Falun kokade!

Det jag personligen tycker utmärkte dagen som verkligen unik var optimismen och framåtandan. I Falun lyckades vi bättre än någonsin tidigare med att förmedla bilden av oss själva som en positiv kraft, en mogen organisation som är väl insatta i det politiska läget och som har goda samt realistiska visioner för framtiden. Vi har ett alternativ att erbjuda Nordens folk!

Någon på Flashback skrev att vi under dagen visade oss ”regeringsvärdiga” och Expo skriver i en av sina artiklar att vi med våra tal försökte återlansera nationalsocialismen som ideologi. Jag är beredd att hålla med dem båda. I Falun demonstrerade vi inte bara mot någonting eller till minne av någon, som annars är kutym i den nationella rörelsen. Nej, vi marscherade med brinnande framåtanda och engagemang för vår nation i folkgemenskapens tecken och visade att vi är morgondagens röst. Vi är oppositionen!

Det finns fortfarande smådetaljer att arbeta på som inte flöt på precis som vi önskade och givetvis finns det också alltid saker som vi gjorde bra, men som kan göras ännu bättre. Generellt är jag dock oerhört nöjd med dagen som helhet och vågar mig på att säga att det var vår mest lyckade demonstration någonsin! Ja, eller åtminstone hittills, för sanna mina ord när jag säger att ni kommer att få se många, många fler innan Norden är befriat.

Jag hörde någon uttrycka sig att denna dag var något vi kan ”leva länge på” och det är helt sant. Vi har fått mediapublicitet så det räcker och blir över för en bra tid framåt och redan nu har det strömmat in flertalet medlemsansökningar. Vi KAN definitivt leva länge på detta, men vi KOMMER INTE att göra det. Vårt syfte är nämligen inte att bara synas och höras. Vårt ändamål är inte bara att rekrytera lite nya medlemmar. Vi är inte nöjda där vi är och kommer inte bli det förrän vår fana vajar i topp på riksdagshusen i hela Norden!

Massor av aktioner är redan planerade för året och denna demonstration var bara en av många toppar på 2017 som jag garanterar kommer bli Nordiska motståndsrörelsens bästa år någonsin!

Titel:”Vi är oppositionen!” Författad av:Simon Lindberg Publicerad:2017-05-03 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: