1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Uttalande angående anmälan om Eko-brottslighet – ett regelrätt förtal

Nordiska motståndsrörelsen bemöter här We Are Dalarnas pressmeddelande.

Det yttrandefrihetshatande och folkfientliga nätverket, vars företrädare sedan tidigare hyst svåra personliga agg mot Motståndsrörelsen, lät den 1 maj meddela att de lämnat in en anmälan till Ekobrottsmyndigheten då de menar att Motståndsrörelsen ska ha begått ekonomisk brottslighet. I ett pressmeddelande på Facebook radar de upp vad som utgör grunden i deras anmälan och för den insatte är det hela ett tydligt sammelsurium bestående av regelrätta lögner, dåliga gissningar och okunskap i företagsekonomi. Enda anledningen att det här ödslas tid på att bemöta det är för att vissa sensationslystna medier okritiskt och i strid med alla etiska regler, rapporterat om det.

We are Dalarna menar att Motståndsrörelsen bedriver ”näringsmässig verksamhet och en omfattande försäljning av propaganda” genom sex ideella föreningar och att ”ingen av de registrerade ideella föreningarna innehar F-skatt och är heller inte registrerade i momsregistret trots att de påstår att de betalar (och tar betalt för) moms. Ingen av de är registrerade i Bolagsverket. Istället bedrivs en omfattande ekonomisk näringsverksamhet för personliga ändamål.”

Det enda som är korrekt i We are Dalarnas uttalande är att Motståndsrörelsen bedriver sex olika ideella föreningar inom olika delar av vår verksamhet. Vad som inte tas upp är att organisationen även har en firma och att det är denna som står för den näringsmässiga verksamheten. Till de ideella föreningarna kommer intäkterna från ekonomiska bidrag, gåvor och medlemsavgifter. Det är dock firman som uteslutande driver näringsverksamheten som innefattar försäljning av informationsmaterial, böcker, kläder och mycket annat.

Inom ideella föreningar som inte bedriver näringsverksamhet behövs varken registrering av F-skatt eller momsredovisning. Föreningar behöver inte heller registrera sig hos Bolagsverket i andra fall än för skyddandet av namnet i länet där föreningen är verksam. Då Motståndsrörelsen velat skydda sina namn och varumärken i hela landet har istället Patent- och registreringsverket korrekt använts. Den firma som bedriver organisationens ekonomiska näringsverksamhet är registrerad för både moms och F-skatt, helt enligt Skatteverkets regler. Ingen av våra medlemmar gynnas ekonomisk från vår firma eller någon av våra föreningar.

We Are Dalarna menar att Motståndsrörelsen använt det insamlade ”kapitalet för personliga kapitalvaror och konsumtion, troligen en BMW registrerad på och brukad av Pär Sjögren”.

Detta är regelrätta lögner som vi med säkerhet vet inte på något vis kan styrkas av We Are Dalarna. Kanske är det inte så lätt för personer som aldrig gjort ett ärligt handtag att förstå att man faktiskt kan köpa både kapitalvaror och bilar om man har ett vanligt förvärvsarbete att gå till om dagarna, men vi kan styrka att fallet är så.

”Partiets fanor, sköldar, kläder, partimärken eller andra gemensamma eller privata ägodelar är potentiellt helt eller delfinansierat av kriminell verksamhet kopplat till det nationalsocialistiska partiet.”

Återigen förtal och grov lögn. Motståndsrörelsen ägnar sig inte på något vis åt någon kriminell verksamhet. Alla inköp som har skett till organisationen har skett via lagliga medel så som bidrag, gåvor och medlemsavgifter.

Nordiska motståndsrörelsen och de föreningar samt den firma som är knutna till organisationen har ingenting att dölja och välkomnar en utredning från Ekobrottsmyndigheten.

Elias Lodin, den ledsna clownen, som motdemonstrant till Motståndsrörelsens 1 maj-demonstration i Borlänge 2016.

Nordfront kommer helt säkert ha anledning att återkomma till Elias Lodin, Lina Emanuelsson, Thabo Musa och Ivan Midjich som ligger bakom We Are Dalarna. Mytomaner och rättshaverister brukar återfalla i tidigare vanor om de inte får professionell hjälp. Här följer dock ett axplock av tidigare publicerade alster som rör dessa för att du som läsare ska få en korrekt bild av vad det är för typ av individer det rör sig om:

Elias Lodin medverkar i en underhållande debatt i Radio Nordfront
False Flag-attack från We Are Dalarna?
Elias Lodin och Ivan Midjich vältrar sig i bajs på en scen i Borlänge

Titel:Uttalande angående anmälan om Eko-brottslighet – ett regelrätt förtal Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-05-05 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: