1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Aktion mot dekadens i Kristianstad

Den 1 juli tågade "stolta homofiler" genom gatorna i Kristianstad. Motståndsrörelsen var på plats för att markera mot dekadensen och visa att det finns krafter som fortfarande står upp för kärnfamiljen.

Den 1 juli var en fullspäckad dag för Näste 3. Dagen började med utdelning av flygblad i bostadsområdena. Flygbladet informerade om att det finns krafter som är redo att bekämpa homolobbyn.

Efter det så begav sig gruppen vidare till centrala Kristianstad. Kristianstad skulle nämligen idag bli nedsölat med ett pridetåg. När man ställde upp på gatan fick Motståndsrörelsens aktivister det ännu en gång bekräftat att när polismyndigheten säger att de inte har resurser, så är det en sanning med modifikation. Polisen kom nämligen med en personbil och tre bussar; totalt var det cirka 10 poliser som uppenbarade sig. Genast ville polisen genomföra en id-kontroll fastän att inget olagligt hade skett. En person blev även bortförd för visitation.

Homocop?

Efter att polisen upphört med de initiala trakasserierna kom pridetåget. Banderollen vecklades därför upp och en del HBT-aktivister grimaserade över vårt budskap: “Krossa homolobbyn”. Polisen hade vid det här laget lugnat ner sig. I tåget var det många som ville visa upp att de minsann hade den rätta värdegrunden som media indoktrinerat dem med. Även representanter från “Barn och ungdomspsykiatrin” var på plats, självklart struntade de i att myndigheter skall vara opolitiska. Det är oklart om psykpersonalen var på plats för att ragga nya klienter eller om de ville visa stöd till redan befintliga klienter.

Arrangörerna hade hoppats på mellan fyratusen till femtusen personer i tåget men det var det inte i närheten av. En mer rimlig uppskattning av antalet är att det var under 500 deltagare i tåget. Efter tåget kom en kvinna fram och ville fråga oss om vår syn på homolobbyn. Vi förklarade den och frågade henne om hon kan tänka sig att barn måste växa upp utan en mamma eller en pappa för att de lever med ett homosexuellt par, men detta var inget hinder enligt kvinnan. Ju längre diskussionen gick, desto mer hätsk blev den och till slut spårade den ur helt i att felaktiga tillmälen kastades mot aktivisterna.

Efter aktionen i Kristianstad var det dags för fika och kaffe. När alla var mätta och belåtna var det dags för ett träningspass. Träningen bestod av att man gjorde aktivisttestet. Dagen avrundades med planering och förberedelser inför nästkommande månad.

Är du också trött på homolobbyns arbete? Anslut dig idag.

Titel:Aktion mot dekadens i Kristianstad Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-07-05 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: