1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentlig flygbladsutdelning på Sjöbo marknad

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. I det behagliga Sjöbo så var det dags för den årliga marknaden och Näste 3 hade bestämt sig för att dela ut flygblad offentligt.

Motståndsrörelsen ställde upp sig utanför ICA i Sjöbo. Snabbt började flygbladen gå åt, men alla gillade inte vårt budskap. En man hävdade att det som stod på flygbladet inte stämde. När personen som delade ut flygbladet frågade vem som egentligen styr pengaflödet så blev han så paff att han hävde ur sig att det var han som gjorde det. En snabb titt uppifrån och ner på mannen samt ett kort påpekande att han väldigt sannolikt var en stor lögnare gjorde honom väldigt spak. Han fortsatte sedan med passiv aggressiv ton att säga att utdelaren skulle byta parti, utdelaren gjorde klart för honom att den parlamentariska grenen inom Motståndsrörelsen var det enda som gällde, sedan satte utdelaren stopp för mer diskussion då svammlare skall hållas kort.

Den marknadsansvarige som stod och skrek om ”nazister”.

Det hade vid det här laget blivit en liten folksamling som var nyfikna på flygbladsutdelningen. Ordningsvakter och arrangörer hade också kommit till platsen och blivit informerade av nästeschefen att flygblad får delas ut på allmän plats. En hysteri från arrangörerna infann sig när de insåg att hyggligt folk skulle ta del av information från de lugna medlemmarna, chansen att de skulle ändra åsikter gjorde att de ringde efter systemets (åsikts)poliser samtidigt som de skrek hejdlöst att ”här står det rasister!” När polisen kom så bildades det en ännu större folksamling. Den stora mängden poliser i dessa avkrokar var en annorlunda syn nu när hela poliskåren ska centraliseras och landsortspoliserna måste flyttas till mångkulturella problemområden som Malmö. Folk trodde nog inte sina ögon att den stora mängden poliser samlats för att störa en laglig flygbladsutdelning.

En polis som har stor vetskap om Näste 3 dök upp. Han har visat upp en historia av särskild fientlighet mot Näste 3. Han gick direkt till nästeschefen och frågade honom om han kände igen polisen, han sa vidare att han kände igen nästeschefen så han borde veta hur detta skulle sluta. Han var väldigt villig att visa upp sig som en anhängare av systemets värdegrund och meddelade att det inte fick delas ut några flygblad på området.

När nästeschefen stod på sig så gick polisen och ordningsvakterna ihop sig och handgripligen släpade bort vissa av aktivisterna som i protest inte ville lämna området frivilligt. Fanan vajade dock fint vilket störde ordningsvakterna då de ville spela ner det så mycket som möjligt, personer började ifrågasätta högt om varför man släpar ut personer som delar ut flygblad. Väl utanför området så blev det dags för åsiktsregistrering samt att ordningsvakterna passade på att filma medlemmarna. Två kan spela det spelet tänkte en aktivist och tog upp sin mobilkamera för att filma men då ville en ordningsvakt inte vara med och spela längre utan vände ryggen mot kameran. Den nämnda polismannen sa att aktivisten som endast stod och filmade skulle sluta filma för att det störde hans myndighetsutövning.

Polismannen som trakasserar Näste 3.

Polismannen gav sedan instruktioner till ordningsvakterna att om medlemmarna gick in i området igen så skulle de gripas för ohörsamhet. Sedan gick de iväg. Nästeschefen valde nu ut ett riktigt bra område utanför marknadsområdet för det skulle reta poliserna att flygbladsutdelningen fortsatte.

Gruppen ställde nu upp sig vid en av de populärare ingångarna. Fanan syntes tydligt till alla bilister som körde på vägen samt att det var en strid ström med besökare som uppehöll flygbladsutdelarna hela tiden. Vissa personer tackade för informationen och berättade att de brukade besöka Nordfront för att läsa om förintelsebluffen. En man kom fram till gruppen och sa på bred skånska att det var fan på tiden att vi kom dit. Orden värmde men mannen bör följa Näste 3:s kamprapporter mer för då hade han vetat hur aktiva vi är i området. En annan man berömde partiprogrammet som han hade läst igenom. Naturligtvis kunde inte polisen hålla sig borta vid den andra stället heller utan började rondera området medan ordningsvakterna höll koll på ingången.

Flygbladsutdelningen fortsatte i över en timme efteråt och därefter gick aktivisterna runt i närområdet och delade ut flygblad i brevlådorna i det närliggande villaområdet. Totalt blev det 400 flygblad som delades ut under dagen.

Är du kampvillig och redo att gå med? Ansök till Näste 3 redan idag.

Titel:Offentlig flygbladsutdelning på Sjöbo marknad Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-07-23 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: