1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Midsommarfirande i Näste 2

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Här kommer ett reportage från midsommarfirandet i Näste 2 förra månaden.

I sedvanlig tradition bjöd Näste 2 även i år på ett traditionellt midsommarfirande. Årets tillställning skedde vid Vänerns strand, i den nordliga delen av Näste 2 och lockade mången man och kvinna.

Vid en lummig glänta ute på en ö i Vänern hade årets tillställning placerats. Bland susande björkar och knarrande tallar fanns både närhet till sjö, strand, klippor och gräsytor. Vilket gjorde platsen ypperlig för ett midsommarfirande.

Dagen började tidigt med förberedelser då det fanns mycket att göra innan firandet kunde begynna. Tält riggades, bänkar och bord snickrades ihop, fältkök iordningställdes, mat förberedes och en majad stång i form av en livsruna restes. Desto längre morgonen fortskred desto fler kamrater anlände till gläntan och kunde frivilligt ansluta sig till arbetslaget. Under tiden höll några av barnen till nere vid strandkanten och lekte i vattnet och hjälpte till med att skölja potäterna.

Slutligen var alltsamman färdigställt och nästeschef Jimmy Andersson kunde hälsa samtliga välkomna och bjuda de närvarande till det uppdukade bordet av sill och potatis. Bland de inbjudna gästerna fanns även kamrater från Näste 1, 3 och 5.

Efter midsommarlunchen var det dags för femkamp, passande nog öppnade vädergudarna skyn och det traditionella midsommarregnet började hälla över kamraterna. Lagindelningen tog inte hänsyn till vare sig nästes- eller kampgruppstillhörighet, vilket gjorde att många obekanta blev bekanta med varandra. En av kamperna som skulle avgöras var dragkamp, där alla lag kämpade tappert, och det visade sig vara väldigt jämnt in i det sista i varje match. En annan uppskattad kamp var lagbrottningen som var en tävlan i både fysik, teknik och taktik. Kamraterna radades till en början upp man mot man i hyfsad jämlik storlek, men så fort någon kamrat fick strypt ut en annan kamrat fick det laget ett visst övertag då de kunde hjälpa sina lagkamrater. Det fortsatte tills siste man i motståndarlaget var utslagen. Av säkerhetsskäl fanns såklart flertalet domare som såg till att inga onödiga skador uppkom eller att de hamnade utanför det avsedda brottningsområdet. Ett lag utmärkte sig i denna kamp och tog därmed hem poängen.

Efter att alla kamper var avgjorda stod även ett lag som segrare. Då återstod det bara att kora en individuell vinnare ur det vinnande laget. Detta fick avgöras i ballongblåsning, det gällde helt enkelt att blåsa tills ballongen sprängdes. Vinnaren – som var hemmahörande i Näste 2 – fick som pris välja valfritt ur Nordfront förlags utbud.

Efter kamperna var många av de tävlande både svettiga och sandiga, därför valde många att ta sig ett svalkande bad i Vänern.

Efter bad så blev det allmänt samkväm bland kamraterna. Några minglade, andra kikade in Nordfront förlags utbud av litteratur. När kvällningen började krypa på sattes grillarna igång nere vid stranden. Trots att midsommarkvällen bjöd på kraftiga vindar så lyckades grillansvarig mycket bra. Till köttet bjöds det på hemmagjord potatissallad och gott att dricka. Aftonen förflöt i gott samkväm och trevlig nordisk musik. Många nya bekantskaper kunde stiftas och bland gästerna fanns även anhöriga och sympatisörer. Av de inresta gästerna fanns inte bara kamrater från andra nästen utan även sympatisörer från Finland, Tyskland, Storbritannien samt Kanada. En midsommar präglad av vit mångfald. Slutligen var det dags för kamraterna att avrunda den mycket trevliga aftonen och samtliga tackade för sig och gick till kojs i de flera uppsatta tälten.

 

Titel:Midsommarfirande i Näste 2 Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-07-26 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: