1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen besökte demonstration i Helsingfors

FINLAND. På lördagen besökte aktivister från Motståndsrörelsen en demonstration i Helsingfors. Demonstrationen var riktad mot terrorism och krävde bland annat att så kallade "papperslösa flyktingar" ska utvisas.

Med anledning av terrordådet i Finland för drygt en vecka sedan anordnades det idag en demonstration mot terrorism i Helsingfors. Demonstrationen gick också ut på att så kallade ”papperslösa flyktingar” ska utvisas, att alla som har kopplingar till terrorism eller som har fått avslag på sin asylansökan utvisas samt att regeringen avgår och att nyval ska hållas.

Vastarinta skriver följande om Motståndsrörelsens närvaro på demonstrationen:

”Motståndsrörelsens aktivister finns med på demonstrationen mot terrorism i centrala Helsingfors, som anordnas på grund av den motbjudande knivattacken i Åbo. Man kräver att regeringen ska avgå, och ledande politiker kallas för landsförrädare. Det finns gott om nationalister och andra finländare på plats för att demonstrera mot den av mångkulturen orsakade terrorismen.

Den vänsterextrema Varisverkosto-gruppen hotade att anordna en motdemonstration mot de som demonstrerar mot terrorism. Den vänsterextrema rörelsen, som håller på att tyna bort, har dock bara lyckats samla en bråkdel av nationalisternas skara.

Av någon anledning gick polisen till angrepp mot en av Motståndsrörelsens aktivister som fotograferade motdemonstranterna ’på för nära håll’. Enligt rykten har polisen av samma anledning också attackerat ett par andra nationalister.

Just nu marscherar hundratals människor mot Villa Bjälbo (den finländska statsministerns tjänstebostad, ö.a.).

Demonstrationsdeltagarna gick med gravlyktor till statsministerns tjänstebostad för att påminna Juha Sipilä och regeringen om att de har blod på sina händer.”Ursprungligen publicerad på Vastarinta.

Titel:Motståndsrörelsen besökte demonstration i Helsingfors Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-08-26 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: