1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Polisens beslut om ”begränsat demonstrationstillstånd” i Göteborg har överklagats

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Idag lämnade Nordiska motståndsrörelsen in en överklagan till Göteborgspolisen. I överklagan bestrids polisens beslut att förkorta demonstrationen med två timmar samt ändra rutten.

För lite mer än en timme sedan lämnade Simon Engelin å Nordiska motståndsrörelsens vägnar in en överklagan till polisen i Göteborg. I överklagan begärs att polisen ändrar sitt beslut om tillstånd för demonstrationen den 30 september. Polisens beslut gav tillstånd för en två timmar kortare demonstration än vad Motståndsrörelsen ursprungligen ansökt om och polisen ändrade rutten som demonstrationen ska gå, trots att båda parter under dialogen varit överens om ett annat alternativ.

— Demonstrationen blir av även om överklagan inte går igenom, men vi hoppas att polisen tar sitt förnuft till fånga och ändrar sitt beslut så att man håller sig till vad vi tidigare kommit överens om, förklarar Pär Sjögren som ingår i arrangörsgruppen som förhandlat med polisen.

Utöver Motståndsrörelsens överklagan så har även Göteborgs judar via Judiska centralrådet gått ut med att de har för avsikt att överklaga polisens beslut. Vissa judar är nämligen upprörda över att demonstrationen inträffar samma dag som Yom Kippur och att Göteborgs synagoga ligger två kvarter från marschrutten.

Vill du delta i demonstrationen? Läs på Revoltera.nu – där finns all information du behöver inför demonstrationen.

Titel:Polisens beslut om ”begränsat demonstrationstillstånd” i Göteborg har överklagats Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-09-12 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: