1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Polisen efter Göteborgssuccén: ”Vi vill inte prata med motståndsmännen, de blir så provocerade”

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Knappt hann dagens succé i Göteborg avslutas innan chockerade poliser och gråtfärdiga politiska motståndare började beklaga sig i media.

Under dagen genomförde Nordiska motståndsrörelsen en demonstration i Göteborg för att uppmärksamma den stundande stora demonstrationen som kommer att hållas i samma stad den 30 september.

Demonstrationen planerades i hemlighet och eftersom man i Sverige får demonstrera utan tillstånd, meddelades inte heller polisen – som tidigare brutit sina löften till Motståndsrörelsen inför 30 september och hetsat mot demonstrationsdeltagare.

Söndagens demonstration blev en formidabel succé och Motståndsrörelsen var på samtliga större tidningars löpsedlar.

En av de tidningar som skrivit mest om dagen är Göteborgs-Posten (GP), som bland annat intervjuat en gråtmild och modfälld motdemonstrant.

— Jag gråter, det är så jobbigt. Vi visste ju att de skulle demonstrera. Man blir så chockad när de går så där som ett nazitåg, det är så sjukt. Man vill ju stoppa dem men jag vet inte vad jag ska göra, säger den 26-åriga kvinnan till GP.

Även polisen verkar något uppgivna i samband med att de försökte förklara för GP att man får demonstrera i Sverige, även utan tillstånd. När GP frågar Jenny Widén, presstalesperson hos polisen, under vilka omständigheter demonstrationen hade kunnat stoppas så svarar hon:

— Då de stör ordningen eller bryter mot någon annan lag. Just nu verkar det inte så.

Enligt en polisman på plats vågade man inte heller tala med demonstranterna, av risk för bråk.

— Vi vill inte gå fram och prata med dem. De blir bara provocerade och vi vill inte orsaka bråk, ska polismannen ha sagt till GP.

Källa:
Nazister marscherar i centrala Göteborg

Titel:Polisen efter Göteborgssuccén: ”Vi vill inte prata med motståndsmännen, de blir så provocerade” Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-09-17 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: