1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Lyckad informationsutdelning i Höör och Hörby

AKTIVISM. Under helgen genomfördes en intensiv och lyckad informationsutdelning i Höör och Hörby om demonstrationen den 30 september i Göteborg.

Den 23 september åkte ett antal aktivister till Höör för att informera de boende om Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg den 30 september under parollen Revoltera mot förbrytarna.

Flygbladen delades ut till de förbipasserande i god takt när en av fanbärarna såg en kvinna som stirrade ner i mobilen. När hon lyfter blicken och ser fanan stannar hon upp som om hon har sett ett spöke och säger kvidande: ”Nu är de här också.” Innan snöflingan går in i affären låter hon meddela hur hemskt det är att personer står utanför hennes affär och delar ut flygblad. Utdelningen fortsätter men det tar inte lång tid innan en ny arg person kommer fram och berättar hur hemska människorna från Motståndsrörelsen är.

Vissa blev kränkta av aktivisternas blotta närvaro i Höör.

Som lök på laxen dyker polisen upp. De går lugnt fram till en av utdelarna och begär ett flygblad, de går sedan åt sidan och för att titta igenom det. Oturligt nog går poliserna mot de två arga kvinnorna och ytterligare några motståndare varefter det uppstår en spontan klagomur. En mur bestående av några människor som beklagar sig till polisen över att folk delar ut flygblad. Men efter genomläsningen av flygbladet och den spontana klagomuren åkte poliserna plötsligt iväg från platsen, antagligen för att lösa riktiga brott.

Utdelningen fortskred när en av de arga kvinnorna sedan kom tillbaka med egna flygblad där det stod grova lögner och vinklingar. Hon sprang dessutom efter folk för att ge sitt flygblad till de som hade tagit Motståndsrörelsens flygblad. Kvinnan förstod inte att detta beteende gjorde folk ännu mer nyfikna på våra flygblad och aktivisterna lyckades dela ut ännu fler. Efter en timme packade man ihop för man hade även planerat att dela ut i Hörby.

Väl framme i Hörby ställde aktivisterna upp sig utanför den lokala ICA-butiken där flygbladen började delas ut i ännu bättre takt än i Höör. Man hade nämligen lyckats pricka in aktionen samtidigt som ICA firade 100 år och de bjöd på tårta. Detta gjorde att det var mycket folk i omlopp.

”Är du en ekologisk nazist?”

Flygbladsutdelningen blev som att en ny attraktion kommit till Hörby och folk gav aktivisterna rejält med uppmärksamhet. Motståndare såväl som sympatisörer diskuterade och munhöggs, medan den ena flygbladsutdelaren fick ros fick den andre ris och tvärtom. Nästan alla kände igen Motståndsrörelsen, antagligen för den väl genomförda aktionen i Göteborg och människorna var villiga att vädra sina åsikter. Detta gjorde att flygbladsutdelarna hade fullt upp och de trivdes verkligen i den fartfyllda atmosfären, en atmosfär som hade allt utom ettriga poliser.

Där var ortsbor som inte tyckte att vi ”utbölingar” skulle ställa till med problem och det var ortsbor som tackade för att vi fanns. Det var rödingar som hade fotodueller med aktivisterna och invandrare som åkt till platsen endast för att titta på aktivisterna som delade ut flygblad. Där var arga män, glada kvinnor och spralliga ungdomar samtidigt som personal från butiken stod och pratade konstant i mobiltelefon för att få dit polis.

”Om det här bara vore en ljussabel…” Mycket ska Motståndsrörelsens aktivister få höra innan öronen trillar av.

Efter ungefär 40 minuter kom polisen till platsen och de anställda på ICA-butiken verkade dra en lättnadens suck. Polisen stannade på vägen och kollade på flygbladsutdelningen i ungefär fem minuter. De körde sedan vidare men svängde aldrig in på parkeringen utan fortsatte bort från butiken. De anställda som hade stått och ringt på parkeringen hela tiden blev helt tagna på sängen och alla tre började ta upp sina mobiler för att kontakta polisen igen.

Situationen såg så dråpligt ut att aktivisterna inte kunde hålla sig från att dra på smilbanden. Polisen kom dessutom aldrig tillbaka utan de verkar under den här dagen ha arbetat med att lösa brott, precis som i Höör, istället för att titta på flygbladsutdelningar som de brukar göra. Detta till personalens stora förtret.

Flygbladen lockade många både i Höör och Hörby.

 

Efter flygbladsutdelningarna var det dags för träning. Gruppledaren hade valt ett naturreservat med mycket lövskog som nu under hösten visar upp en vacker färgpalett av olika färger. Ytterligare medlemmar hade slutit upp och det skulle springas en två km lång sträcka i kuperad mark med boxningsträning som avslutning. Marken var rejält lerig och våt och de branta backarna sög ordentligt på vaderna och det gällde att hålla koll på markeringarna i terrängen annars hamnade man lätt vilse. De två kilometerna avklarades med bravur och en del gyttja hade fastnat ända upp till knäna på aktivisterna.

Efter detta tog man en vattenpaus inför boxningen och passade på att gå igenom den lyckade aktionen där man munhuggits och diskuterat med motståndarna men även fått mycket mycket beröm från sympatisörer boende i Höör och Hörby. Vårt budskap har nått ut till alla parter och de är medvetna om vad som händer den 30 september i Göteborg.

Titel:Lyckad informationsutdelning i Höör och Hörby Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-09-24 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: