1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Åkesson om demonstrationen: ”En sorglig dag”

INRIKES. Jimmie Åkesson anser att det är "sorgligt" att Motståndsrörelsen under dagen demonstrerade i Göteborg.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson höll idag ett tal på SD:s kvinnoförbunds årsmöte i Norrköping. Han menade att det är “en sorglig dag” där “extremister från både vänster och höger drabbar samman”.

Samtidigt backar han något från de uttalanden han gjorde för tio dagar sedan då han menade att organisationer som ägnar sig åt terrorism eller kriminalitet bör förbjudas, samt att han har svårt att se hur Motståndsrörelsen inte skulle kunna placeras i något av dessa fack då organisationen enligt Åkesson systematiskt ägnar sig åt ”våld och terror”.

— Vi ska inte förbjuda nazisterna och åsikterna, det vi ska förbjuda är våldshandlingarna, sa Åkesson.

Andra som försöker samla på sig billiga politiska poäng på demonstrationen är Centerledaren och Bilderberg-agenten Annie Lööf, som säger sig att “med kraft” vilja “möta främlingsfientlighet och nazism”.

Även utrikesminister Margot Wallström väljer att ge sin syn på dagens händelser. I ett känsloladdat Facebook-inlägg antyder hon hårdare juridiska tag mot svenskar som inte tycker om att bytas ut mot invandrare från tredje världen:

Justitieministern har börjat en process för att reda ut om vi har de lagar och regler som krävs för att lösa det samhällsproblem som dessa extremister utgör.

Wallström erkänner dessutom att det är den gigantiska “förintelse”-bluffen som definierat hela hennes svenskfientliga politiska gärning.

Källor:
Jimmie Åkesson om NMR:s demonstration: En ganska sorglig dag
Margot Wallströms Facebook

Titel:Åkesson om demonstrationen: ”En sorglig dag” Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-09-30 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: