1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Julbord i Näste 4

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Föregående helg genomförde Näste 4 ett julbord tillsammans med aktivister, medlemmar och sympatisörer.

Tidigare har nästet ätit julbord tillsammans på restaurang men detta år beslutades det att man skulle genomföra ett eget julbord i knytkalas stil. Detta gjorde det också lättare för dem med barn att ta med hela familjen till julbordet.

Förberedelserna till julbordet började således i god tid innan med bland annat planering av vad var och en av de deltagande skulle bidra med. Samtliga såg med längtan fram emot att få genomföra detta julbord tillsammans med andra inom nästet och julstämningen var redan dagarna innan på topp!

Under tidig lördagseftermiddag den 9 december samlades så de deltagande i en bygdegård strax utanför centrala Sundsvall. Efter det att man installerat sig i lokalen och hälsat på och bytt några ord med nya såväl som gamla kamrater så hjälptes man tillsammans åt att duka ut fina långbord och iordningställa julmaten. När mörkret föll tändes marschaller utanför och inomhus hördes både nordisk julmusik och barnskratt. En filmprojektor hade även ordnats i ett av rummen där de barn som hade mycket spring i benen kunde titta på barnfilmer när väntan på maten tycktes vara alltför lång.

Så äntligen blev det dags att börja ta för sig av det julbordet hade att erbjuda. Julbordet bestod av ett basutbud av det som traditionsenligt finns på ett julbord, men också mer lokala rätter kunde avnjutas. En av dessa var pank, en norrländsk specialitet, som en av medlemmarna hade lagat till. Rätten kan beskrivas som en grynig ost smaksatt med sälgsippa, som är en sorts svamp. Rätten som föll många i smaken serveras lämpligen till kallskuret såsom julskinka. En av de som smakade tyckte att rätten smakade som ost med kolasmak, och det i positiv bemärkelse!

Under middagen hölls ett tal av Christian Hamilton där han bland annat uttryckte den stolthet han känner inför att tillhöra Motståndsrörelsen. Talaren var uppenbart tagen när han talade om den offervilja som återfinns hos de aktivister som dagligen kämpar för vårt folks framtid. Hamilton uttryckte också stort hopp om att vi i framtiden kommer att lyckas med att krossa sionismens bojor en gång för alla! Talet berörde oss alla och gav den där övertygande känslan som man så ofta vår vid tal likt dessa, känslan av att vi tillsammans, man som kvinna, gammal som ung, går på den rätta vägen!

Efter det att man frossat i julmat och ändå ätit lite till, och under tiden borden dukades av, fanns det gott om tid att mingla runt i lokalen och umgås med såväl vuxna som barn.

Därefter dukades kaffe och ett riktigt gottebord fram till allas glädje. Alltifrån den underbart goda italienska efterrätten tiramisu till svenska julklassiker som saffranskaka, knäck och kolakakor fanns det att smaka av. Snart fylldes lokalen också av en doft som starkt förknippas med julen, nämligen glögg. Denna härligt kryddiga och varma dryck dracks sedan till tonerna av nästets egen spelman Nicklas Alfredssons fiolspel. Repertoaren bestod av en blandning från polskor och andra låtar till musikerns egenkomponerade schottis!

Stämningen under dagen och kvällen kan inte beskrivas annat än med ett ord – folkgemenskap! Tack till alla deltagande för ett mycket lyckat julbord med riktig julkänsla!

Titel:Julbord i Näste 4 Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-12-16 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: