1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Läsarbild: En nationalsocialistisk hälsning till Viking Line

FINLAND. Viking Line stoppade tidigare en grupp svenska dissidenter och journalister från att ta en färja från Stockholm till Helsingfors. Under tisdagen fick Viking Line dock en nationalsocialistisk hälsning i den finska huvudstaden.

Det var i samband med den nationalsocialistiska frihetsmarschen som hölls i Helsingfors i under Finlands hundrade självständighetsdag som Viking Line stoppade en grupp svenskar från att åka färja till den finska huvudstaden. Bland gruppen återfanns personer som ville fira självständighetsdagen samt journalister från Nordfront som skulle bevaka frihetsmarschen.

Bakom beslutet påstod man att fartygets kapten stod, som menade att han inte kunde “garantera säkerheten” ifall det fanns “olika grupperingar” ombord.

Under tisdagen hade en nationalsocialistisk hälsning hängts upp i hamnen i Helsingfors, där Vikning Lines färjor anländer. Tyrrunan skådades av hundratals resenärer som klev av färjan under tisdagskvällen.

Förhoppningsvis fick den fornnordiska symbolen även resenärerna att känna sig varmt välkomna till Finland.

Titel:Läsarbild: En nationalsocialistisk hälsning till Viking Line Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-12-19 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: