1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsens verksamhet i Sverige 2017

ÅRSRAPPORT. Med 2017 avslutat har det blivit tid för summering. Vilka har varit årets mest aktiva kommuner i Sverige och vilka aktiviteter är de mest minnesvärda? Artikeln innehåller också flera av årets filmer.

Att vi 2017 återigen, för sjätte året i rad, slog våra tidigare aktivitetsrekord har jag redan avslöjat under mitt nyårstal. Det har under året skickats in 2849 kamprapporter att jämföra med förra årets 2417. I dessa, tillsammans med de många artiklar som skrivits om aktivismen i Sverige, rapporteras det om totalt 3350 aktiviteter, vilket innebär en kvantitativ ökning med 15% gentemot föregående år. Vi kom mycket nära det höga målet som sattes i början av året på 10 genomförda aktiviteter om dagen.

Vad som är verkligt intressant med 2017 är den fantastiska spridning vår aktivism haft då vi varit aktiva i 34 kommuner mer än under 2016 och med det täckt nästan 80% av Sveriges 290 kommuner från norr till söder.

De 20 mest aktiva kommunerna, framförallt räknat efter kvantitet, men med viss hänsyn också tagen till kvalité, under 2017 är:
1. Luleå
2. Stockholm
3. Borlänge
4. Örebro
5. Göteborg
6. Sundsvall
7. Värmdö
8. Kristinehamn
9. Nyköping
10. Umeå
11. Skellefteå
12. Södertälje
13. Hudiksvall
14. Ludvika
15. Uddevalla
16. Västerås
17. Landskrona
18. Falun
19. Motala
20. Norrköping

Hatten av för våra hängivna kamrater i Luleå som under året utfört närmare 200 aktiviteter och blir den första kommunen sen 2012 att knipa förstaplatsen från Stockholm. Våra aktivister i huvudstan kvalar dock in på en säker andra plats och Näste 1 som helhet är också det näste med flest kommuner representerade på listan. Redan på fjärde plats hittar vi Örebro som ökat på aktivismen rejält under året gentemot 2016 då kommunen hamnade på en 11:e plats.

Före Örebro har vi dock stabila Borlänge som hållit sig på topp-5 placering sen 2012 när denna årslista för första gången publicerades. Vi hittar tre återkomster i och med Värmdö, Umeå och Södertälje som alla tog hem placeringar år 2015, men var utslagna 2016 och två nykomlingar som aldrig tidigare toppat listan i och med Kristinehamn och Nyköping. Otroligt väl utfört arbete nämnda såväl som onämnda!

Även om vi inte riktigt klarade målet med 10 aktiviteter om dagen så klarade vi det andra målet jag satte upp med råge. Det var att få en topp 20-lista svårt att räcka till för att nämna de mest minnesvärda händelserna under året ur ett svenskt perspektiv. Denna uppgift har varit svårare än någonsin och faktiskt misslyckats. Jag bara måste peta in 21 händelser och då finns det ändå flertalet händelser som med enkelhet hade kvalat in tidigare år som tvingas utelämnas. De 21, enligt mig, mest minnesvärda händelserna från 2017 ur ett svenskt perspektiv är:

1. Almedalen
Under tre dagar intog Motståndsrörelsen folkförrädarnas högborg under politikerveckan på Gotland. Ett organisationstält stod uppställt varifrån det delades ut nytryckta Nordfront papperstidningar och diskuterades politik. Tal hölls under alla tre dagarna vid speakers corner på Hamnplan. Förutom detta genomförde aktivistgrupper olika aktioner under dagarna som innefattade allt från att bua ut representanter för de folkfientliga partierna, ge sig in i debatter med så kallade experter, kasta upp konfetti, flytta skohögar, till att spana in omkullblåsta AFA-tält. Hela arrangemanget direktsändes av Nordfront TV.

Mediauppmärksamheten innan, under och efter var enorm och Novus traditionella Almedalsundersökning visade att Nordiska motståndsrörelsen var veckans överlägset mest omtalade ämne!

2. Fördemonstrationen i Göteborg
Då Motståndsrörelsen förvägrades sina medborgerliga rättigheter att få demonstrera genom centrala Göteborg den 30 september beslutades det att man två veckor tidigare skulle anordna en icke tillståndssökt demonstration i staden och gå den sträcka man ville. Under stort hemlighetsmakeri mobiliserades därför närmare 100 aktivister till centrala Göteborg. Etablissemanget togs helt och hållet på sängen och hade inte kunnat förutse draget vilket gjorde att det inte fanns särskilt många poliser på plats.

Nordiska motståndsrörelsen ägde Göteborg denna dag – med marsch upp för avenyn och tal från Gustav Adolfs torg. Organisationen visade klart och tydligt att vi inte behöver någon hjälp från polisen för att genomföra en demonstration, tvärtom blev det en av de lugnaste och mest lyckade någonsin. Flera riksdagspolitiker uttalade sig efteråt med stor fasa och ett specialmöte anordnades där gränsöverskridande samarbeten för att motverka oppositionens framfart diskuterades.

3. Demonstration: Revoltera mot förbrytarna
Den mest medialt omskrivna aktionen i Motståndsrörelsens 20-åriga historia kom att bli denna demonstration i centrala Göteborg den 30 september. Då demonstrationstillståndet av systemet bantats ner till att bli en kort sträcka på bakgatorna mellan polisens bägge häkten togs ett beslut om att inte genomföra demonstrationen enligt tillståndet. Vi insåg också att det med all tydlighet var en fälla för att kunna massarrestera och förnedra våra aktivister genom nypåhittade lagtolkningar som att det skulle vara hets mot folkgrupp att exempelvis gå i takt med organisationens fanor.

Istället bestämdes en annan samlingsplats och demonstrationsväg samma dag för en icke tillståndssökt demonstration likt den två veckor tidigare. Trots en enorm kampanj med skrämselpropaganda av media om allt från massgripanden av polisen till deltagande våldsamma vänsterextremister från hela Europa, trots de snabba svängarna där den nya samlingsplatsen meddelades via Nordfront bara timmar innan och trots att utländska demonstrationsdeltagare från Finland, Danmark, Tyskland och Portugal arresterades vid gränsen deltog en bra bit över 600 personer i demonstrationståget.

Film från demonstrationen finns, men har censurerats av Youtube från att bäddas in: https://www.nordfront.se/revoltera-mot-forbrytarna.smr

Efter ca en kilometers marsch gick hundratals poliser till attack mot Motståndsrörelsens aktivister som inte lät sig vallas in i fällan som systemet hade önskat. 22 personer greps på mycket otydliga grunder för våldsamt upplopp, däribland jag själv som skulle hållit tal och en journalist som enbart hade som uppdrag att dokumentera aktionen. Flera skärmytslingar mellan polis och Motståndsrörelsens sköldbärare ägde rum och mycket troligt är att polisen aldrig tidigare haft att göra med en så stark, enad och bångstyrig kraft. Hur mycket media och vänstertroll än försökte utmåla demonstrationen som ett misslyckande var denna dag en klar seger för den nordiska nationalsocialismen.

Film från demonstrationen finns, men har censurerats av Youtube från att bäddas in: https://www.nordfront.se/revoltera-mot-forbrytarna.smr

4. 1 maj i Falun
Med nästan dubbelt så många deltagare som året innan intogs Dalarna på arbetarnas internationella dag av de sanna företrädarna för de nordiska arbetarna. Nationalsocialister iklädda vitskjortor och skanderande slagord tågade genom de centrala delarna av Falun under parollen ”I folkgemenskapens tecken!”. Förutom de 600 deltagarna fanns hundratals människor på plats för att lyssna på de många tal som enligt en stor del av åhörarna var de bästa som någonsin hållits av flertalet av talarna. För att ta ett exempel gjorde Paulina Forslund en mycket uppskattad talardebut. Ett annat minnesvärt inslag var när Pär Öberg höll en debatt med en skyltdocka föreställandes Peter Hultqvist då denne i egen person inte vågade sig på det samma.

5. Förbudet i Finland och demonstrationerna
Tammerfors tingsrätt beslutade i strid mot rådande yttrandefrihetslagar att Nordiska motståndsrörelsen i Finland skulle förbjudas med anledning av att organisationen bryter mot ”God sed”, en del av en gammal finsk föreningslag som tidigare framförallt använts för att hindra obscena föreningsnamn.

Utanför rättssalen i Tammerfors.

Helgen innan rättegången hölls den största nationalsocialistiska demonstrationen i modern tid i Finland med hundratals deltagare och mindre än en vecka efter domen offentliggjorts hölls ytterligare en stor demonstration i Helsingfors på Finlands självständighetsdag. Bägge demonstrationerna var oerhört framgångsrika och Motståndsrörelsen får fortsätta verka i väntan på att domen ska upplösas eller vinna laga kraft i högre instans.

6. Första nationalsocialistiska demonstrationen i Norge i modern tid
En tillståndsansökan lämnades in om att få arrangera en demonstration i norska Fredrikstad. Tillstånd beviljades först, men drogs sen in igen med anledning av rädsla för att motdemonstranterna (!) skulle ställa till med oreda. En icke tillståndssökt demonstration hölls istället i norska Kristiansand. Trots att flera aktivister stoppades och arresterades vid gränsen för att utvisas från landet kunde ett 70-tal aktivister genomföra den första nationalsocialistiska demonstrationen i Norge sen 40-talet.

7. Närmare 150 offentliga aktioner i hela landet
Rekord har också slagits i antal offentliga aktiviteter där Motståndsrörelsens budskap förkunnats till folket på gator och torg. Med närmare 150 offentliga aktioner i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Umeå, Lund, Karlstad, Eskilstuna, Helsingborg, Luleå, Kalmar, Västerås, Uppsala, Jönköping och Sundsvall förtjänar det absolut en topplacering på denna lista. Många gånger har aktiviteterna gått lugnt till väga, men vissa gånger har bråk utbrutit då vänsterextremister, rasfrämlingar eller systemtrogna poliser (och vid ett tillfälle även en brandman) inte velat respektera att det finns män och kvinnor som inte delar deras syn kring att det nordiska folket ska utrotas.

8. Hell seger på Swedish Open
Mitt under en direktsänd semifinalsmatch i tennis valde aktivisten Erik Wuttudal att iskallt promenera in på planen i Båstad för att framför kamerorna sprida det nationalsocialistiska budskapet till miljoner av människor.

Skärmdump från Expressen.

9. Nordendagarna
Det traditionsenliga arrangemanget Nordendagarna skulle detta år för första gången vara öppet för allmänheten och det tidigare besöksrekordet slogs. Efter en tuff trekamp kunde Stefan Olsson från Näste 4 stå som vinnare med titeln årets Nordman. Tal hölls av organisationens representanter och flera nyheter ska också komma att utannonseras för första gången – exempelvis i vilka orter vi kommer att ställa upp i valet under 2018.

10. Motståndet vaknar i Danmark
Nordfront.dk återlanserades, danska medlemmar började rekryteras och kamprapporter från vårt sydvästra grannland började strömma in. På nyårsafton släpptes den första filmen från Danmark som innehöll den första offentliga aktiviteten i Motståndsrörelsens regi någonsin i landet.

11. Efterdemonstration i Göteborg
Den 11 november var det dags att återigen inta Göteborgs gator för en icke tillståndssökt demonstration. Efter en kort marsch bröt polisen mot Sveriges grundlagstadgade demonstrationsrätt och stoppade den pågående demonstrationen. Flera aktivister misshandlades oprovocerat och andra arresterades. En massiv polisinsats följde efter de icke-arresterade aktivisterna till Kungälv där den korrupta polisen återigen skulle bryta mot lagen när de stoppade en offentlig flygbladsutdelning.

12. Småland reser sig
Efter att en tid stått under andra nästens kontroll reser sig återigen Småland. Näste 7 återlanseras med Magnus Wardmo som chef och en aldrig tidigare skådad aktivitetsnivå i Småland tar fart under året.

13. Kampsportsträning utanför Nyköpings kommunhus
Efter en massmedial hetskampanj där Linus Blomqvist hängs ut enbart med anledning att han stått på ett hyreskontrakt till en gymnastiksal i Nyköping väljer kommunen att bryta mot rådande bestämmelser och river kontraktet.

En kampsportsträning arrangeras istället utanför Nyköpings kommunhus. Efter träningen attackeras aktivisterna av mycket aggressiva poliser som av någon anledning har dödskalle-emblem på axlarna. Alltihop filmas och det kanske mest professionella video-reportaget i Nordfronts historia publiceras:

14. Största propagandakampanjen någonsin
Under nio månader delas över en halv miljon flygblad ut i Sverige och en kvarts miljon i Norge, med rubriken ”Återta makten från globalisterna!”. Flygbladen delas ut samtidigt som övrig verksamhet, inklusive utdelning av andra flygblad, flyter på precis som vanligt. Flygbladsutdelningen är den överlägset största propagandakampanjen som någonsin genomförts av organisationen.

15. Vi får vårt andra kommunala mandat
Den 22 augusti kommer det glada beskedet att Nordiska motståndsrörelsen fått sitt andra kommunala mandatPär Sjögren som tidigare stått som ersättare blir ordinarie ledamot i Borlänge. Etablissemanget är inte lika glada och hänger ut Sjögren som en kriminell typ som sätter skräck i kommunhuset.

16. Aktioner mot homolobbyn
Liksom förra året genomförs massvis med uppmärksammade aktioner mot den ständigt framväxande homolobbyn. En gigantisk banderoll fästs i en lyftkran i Nyköping, massvis av pedofilflaggor beslagtas och förstörs över hela landet, motdemonstrationer hålls mot Pridetåg i Trelleborg, Falun, Kalmar och Kristianstad och lobbycertifierade trappor vandaliseras.

17. Motståndsrörelsen fyller 20 år
Med trerätters-middag, nostalgiska tal, fotokollage, trubadur, auktion, frågesport och utannonserandet av en 20-års bok som ska släppas nu under början av 2018 firades två decennier av revolutionär kamp. Diplom utdelades också till ett antal aktivister och medlemmar för lång och trogen tjänst.

18. Judarna i Umeå
Efter ett par uppsatta klistermärken på judiska församlingen i Umeå gråter judar ut på förstasidorna i lokalpressen om omfattande hot och vandalism. Nordfront kan avslöja alla ”attackerna” utom två klistermärken som fake news och som ett fult försök av församlingen att försöka få nya finare lokaler för sin verksamhet på skattebetalarnas bekostnad.

Skärmbild från VK där det helt grundlöst påstås att Motståndsrörelsen låg bakom en rad attacker mot Umeås judar.

19. Bråk med kulturberikare i Oskarshamn
Under en offentlig aktivitet i småländska Oskarshamn uppstår ett bråk med rasfrämlingar. Lokal lögnmedia basunerar ut att främlingen blivit oprovocerat attackerad och att flertalet motståndsmän sparkat på honom när han låg ner. Problemet för mediamytomanerna är bara att Nordfront redan när deras artikel kommer ut, trots beslagtagen kamera, har publicerat en film som tydligt visar att det är rasfrämlingen som inlett bråket genom att attackera en kameraman och att han blir korrekt och lagenligt tillrättavisad utan att någon tillstymmelse till övervåld används. Rasfrämlingen hämtar senare en yxa för att ge sig på aktivisterna igen, men vänder om då han upptäcker att dessa inte backar.

Film från aktionen finns om du klickar på bilden, men har censurerats av Youtube från att bäddas in.

20. Radio och TV växer
Under året lanseras Nordfront TV och Studio Nordfront. Nordfront TV:s mest uppmärksammade inslag är uppesittarkvällen med Simon Holmqvist och rapporteringen från demonstrationen i Finland. Radioprogrammen Nordic Frontier och Lifsferill ser också dagens ljus under året. Flera mycket professionella filmer släpps också av Motståndsrörelsen media, exempelvis före demonstrationen i Falun och här efter en offentlig aktivitet i Stockholm:

21. Aktivistdagarna
Enligt flera besökare arrangeras de mest lyckade aktivistdagarna någonsin i Näste 4:s regi under början av året med temat ”Vår potential”. Flera nya chefsposter utannonseras och intressanta föredrag och tal hålls. För första gången någonsin deltar också isländska medlemmar.

aktivistfram2018
Med en aldrig sinande medlemstillväxt och valår som grädde på moset väntas vi återigen ta kampen till nya höjder under detta år. Redan nu i januari finns spektakulära saker inplanerade och jag är helt övertygad att vi även detta år kommer överträffa oss själva. Se till att inte missa något genom att ansluta dig redan idag. Tillsammans gör vi Motståndsrörelsens 21:a verksamhetsår till det bästa någonsin!

Titel:Motståndsrörelsens verksamhet i Sverige 2017 Författad av:Simon Lindberg Publicerad:2018-01-07 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: