1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Några ord om Mer än ord

KOMMENTAR. Under gårdagskvällen lanserades aktivistpodcasten Mer än bara ord. Ett program som framförallt kan lära ungdomar att slå tillbaka.

Nordiska motståndsrörelsens radioverksamhet, som går under namnet Nordfront Radio, har verkligen utvecklats i såväl kvalitet som kvantitet. Från att Robin Palmblad skapade Radio Nordfront har vi fått flera nya program och andra på väg in.

Vi hade framtill igår vårt ledande program Radio Nordfront, vår kvinnopodcast Radio Regeringen, den engelskspråkiga podden Nordic Frontier samt Livsferill med inriktning på prepping och självhushåll.

Men vi hade ingen renodlat aktivistpodcast, trots att aktivismen är grunden i vår organisation. Det var alltså på tiden att en sådan skapades.

Aktivistpodcasten Mer än ord leds av Robin Boström och i dess första avsnitt medverkade Simon Engelin, Oscar Bergström, Tobias Malvå och Niklas Yngwe.

Dessa fem är alla aktivister med en stor erfarenhet av gatukampen. När dessa män berättar gatukampsrelaterade “rövarhistorier” i programmet så är det saker som hänt på riktigt. Och de är personer som inte bara är på plats när det händer, utan oftast också rejält inne i smeten.

Mer än ord blir därför inte bara intressant utifrån lyssnarsynpunkt utan också unikt. Jag vågar påstår att det bara är Nordiska motståndsrörelsen i hela Sverige, förmodligen i hela Norden, som skulle kunna driva en aktivistpodcast och göra det på veckobasis med nya uppslag. Med tanke på hur mycket som händer i nästena kommer det inte vara något problem att fylla programmet med innehåll.

De program som Nordfront Radio nu har vittnar om den bredd och vilket kunnande som finns inom en organisation som vår. Vi kan skapa en uppsjö av olika specialiserade program som förmedlar nationalsocialism, revolutionärt tänkande och samhällskritik på flera olika sätt och till olika målgrupper. Detta är definitivt vår styrka och en potential som Nordfront Radio kommer att ta tillvara på.

Mer än ord är ett program som i huvudsak är riktat till ungdomar och i synnerhet målgruppen unga män (vilket naturligtvis inte hindrar andra från att lyssna på det) i syfte att inspirera, radikalisera och fostra just dessa till fanatiska kämpar.

Sedan Skinheadsubkulturen försvann har rörelsen i stort sett saknat en ungdomskultur, och det är hög tid att skapa en ny där radikalismen bibehålls men fylls med ett ideologiskt innehåll och det revolutionära synsättet. I nuläget är det systemet som “fostrar” ungdomar med passiviserande och demoraliserande skräpkultur, och där behöver rörelsen skapa en motpol så att vi inte förlorar dem.

För oavsett vad vissa påstår så är det framförallt ungdomar som alltid varit drivkraften i revolutionära förändringar. Den som tror att Svenssonpappor varit den mest drivande kraften i omfattande samhällsförändringar är antingen systemagent eller gravt historiskt okunnig. Det är ungdomar, med sin idealism och oräddhet, som alltid gått i bräschen.

Mer än ord kommer att vara radikalt på alla sätt och innehålla – vilket ni säkert förstått om ni lyssnat på pilotavsnittet – en rejäl dos humor. “Vi har högt i tak, men försöker ändå hålla en hyfsat låg nivå”, heter det exempelvis i programbeskrivningen.

Humor är viktigt för att kunna tilltala en yngre målgrupp, men också för att avdramatisera (ej att förväxla med att rycka på axlarna åt) den repression som aktivister i Nordiska motståndsrörelsen utsätts för av systemet. Kampen kan vara oerhört krävande och jobbig, men den innehåller också kamratskap och är spännande och rolig.

Min förhoppning är att Mer än ord ska fungera som en slags manual till ungdomar om hur man slår tillbaka, samtidigt som dessa tas tillbaka från systemet och fostras till att bli morgondagens fanatiska aktivister.

Titel:Några ord om Mer än ord Författad av:Fredrik Vejdeland Publicerad:2018-02-05 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: