1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Valarbete i Näste 5

AKTIVISM. Arbetet inför valet flyter på i oförminskad takt och under lördagen den 10 februari höll Nordiska motståndsrörelsens Näste 5 offentliga flygbladsutdelningar i Dalarna och Värmland.

I Dalarna var det kring femton medlemmar som samlats för att förära Falun med ett besök. Väl på Stora torget upptäckte man att Socialdemokraterna redan var på plats. Motståndsrörelsens aktivister ställde upp en bit ifrån på torget med fanor och banderoll och fokuserade sig på att sprida Nordiska motståndsrörelsens budskap till folket. Aktiviteten förflöt lugnt och faluborna uppvisade en positivare attityd till både Nordiska motståndsrörelsen och det nationalsocialistiska budskapet än tidigare.

Flygbladsutdelningen hade pågått cirka en timme när en polispatrull anlände för att kolla läget. Då allt var lugnt på platsen valde de att hålla sig på avstånd och observera. När flygbladsutdelningen väl var slut och våra aktivister var på väg att lämna torget rullade ytterligare en polisbil in. Aktivisterna kunde dock lämna torget och Falun utan några incidenter eller “slumpvisa” kontroller.

Även i Värmland hölls det en offentlig flygbladsutdelning under lördagen. Nordiska motståndsrörelsen har under de senaste åren trappat upp aktivismen i Värmland vilket har resulterat i en explosion av nya medlemmar och sympatisörer. Organisationens ökade närvaro i Värmland var tydlig när ett tiotal medlemmar ur kampgrupp 503 tågade in i Karlskoga för Nordiska Motståndsrörelsens första offentliga aktivitet i staden.

Medlemmar och aktivister samlades utanför köpcentrumet Kulan och började dela flygblad till nyfikna förbipasserande. Det hölls många intressanta diskussioner och responsen från Karlskogaborna var övervägande positiv. Efter cirka en timme förklarades aktiviteten avslutad och gruppen begav sig hem till en medlem boende i närområdet för att diskutera dagens och kommande aktioner. Stämningen var god och humöret bland aktivisterna på topp och Karlskoga kan räkna med fler besök inom kort.

Efter att Näste 5 hållit två lyckade offentliga flygbladsutdelningar på samma dag har mainstreammedia försökt utmåla lördagen som full av hot och oroligheter. Nordfront har varit i kontakt med aktivister som var på plats i Falun respektive Karlskoga för att höra med dem hur de upplevde dagen.

Hej Nicklas! Du är gruppchef för kampgrupp 501 och var på plats i Falun under flygbladsutdelningen. Hur skulle du beskriva dagen?
Vi var närmare ett femtontal aktivister som samlats för att genomföra först en trygghetsvandring på Kupolen då det varit stora problem med rasfrämlingar, som media kallar “ungdomsgäng”, där en längre tid. Trygghetsvandringen flöt på bra utan några oroligheter men med många nyfikna blickar och en del positiva kommentarer från allmänheten.

Därefter bar det av till Falun för en offentlig flygbladsutdelning. Väl framme på Stora torget upptäcker vi att sossarna står på den plats där vi hade tänkt stå. Då vi är där för att nå ut med vårt budskap på bästa sätt ställer vi oss istället en bit ifrån med fanor och en banderoll med vårt motto inför valet “VI ÄR FOLKET”. Dagen förflöt lugnt med flera givande diskussioner.

Media har rapporterat om att det varit oroligt och förekommit konflikter under aktiviteten. Är det så du upplevde stämningen på plats?
Nej, det var hur lugnt som helst och det märktes helt klart en positivare inställning till oss i Falun.

Så inga konflikter och hot då?
Det är väl alltid någon pajas som kläcker en kommentar när de skyndar förbi men nej det var lugnt. Så döm om min förvåning när jag läste om det i tidningen. Jag trodde först att de blandat ihop det med någon annan händelse för jag kände inte alls igen mig i deras beskrivning.

Det är bara att konstatera att slaskmedia ljuger för att svartmåla den politiska oppositionen inför valet något som bara kommer bli frekventare och grövre desto närmare valet vi kommer.

Då får vi tacka för din tid och avsluta med att gratulera till utnämningen som riksdagskandidat för Nordiska motståndsrörelsen.
Tack så mycket.

Hej! Du var i Karlskoga som fotograf för Nordfront. Både i Falun och i Karlskoga har media försökt måla upp det som att det varit på gränsen till upploppsstämning. Hur skulle du säga att stämningen var på plats?
Den var överväldigande positiv. Det var god stämning under hela tiden som vi var där. Till och med polisen var glad och trevlig när de kom för att höra sig för om läget. Den “oroliga stämning” som både media och polis rapporterat om i efterhand kan vi dementera som ren lögn.

Varför går då media och polis ut med dessa påståenden tror du?
Det är våra politiska motståndare som försöker trumma upp en hotfull stämning inför valet. De vill helt enkelt få oss att framstå som hotfulla och våldsamma i gemene mans ögon. Något de lyckas dåligt med med tanke på den respons vi får bland folket på gatan!

Tack så mycket för din tid! Några avslutande ord?
Både Dalarna och Värmland kommer att få se mycket mer av Nordiska motståndsrörelsen under 2018. Vi har bara börjat!

Titel:Valarbete i Näste 5 Författad av:Redaktionen Publicerad:2018-02-14 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: