1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Robert Eklund citerad i Al Jazeera: ”Inga problem att general Lukov var antisemit”

Gårdagens minnesmarsch för general Lukov i Bulgarien har uppmärksammats stort internationellt. Al Jazeera skriver bland annat om myndigheternas tandlösa försök att stoppa marschen och citerar Motståndsrörelsens Robert Eklund angående anklagelser om antisemitism mot nationalhjälten.

Gårdagens minnesmarsch till general Hristo Lukovs ära har uppmärksammats internationellt. Iranska Press TV skriver exempelvis att “trots internationella och nationella fördömanden deltog hundratals högerextremister i en marsch för att hedra en pro-nazistisk general i Bulgarien”.

Press TV skriver vidare att den amerikanska ambassaden i Sofia till och med gick ut med ett officiellt uttalande om att man kände sig “ledsna och bekymrade över att se den uppvisning av intolerans som Lukovmarschen representerar”.

Även arabiska Al Jazeera uppmärksammade marschen och framförallt de bulgariska myndigheternas traditionella men tandlösa försök att stoppa den. Man konstaterar också att marschen hade över 1 000 deltagare, samtidigt som en motdemonstration tidigare under dagen endast samlade omkring 200.

Anklagelserna om att general Lukov var så kallad antisemit låter man också Nordiska motståndsrörelsens Robert Eklund besvara,

— Även om han skulle vara antisemit så skulle inte det vara något problem för oss, åtminstone inte för mig, säger Eklund, som är nästeschef över Näste 6 och som deltog i marschen som fanbärare.

Källor:
Far-right extremists march in Bulgaria despite international condemnation
Lukov March: Far-right supporters rally in Bulgaria

Titel:Robert Eklund citerad i Al Jazeera: ”Inga problem att general Lukov var antisemit” Författad av:Redaktionen Publicerad:2018-02-18 Uppdaterad:2020-03-28

Läs också: