1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Helsingfors: Nordiska motståndsrörelsen hedrade Horst Wessel

FINLAND. Under kvällen hedrade Nordiska motståndsrörelsen den nationalsocialistiska hjälten och martyren Horst Wessel.

Foto: Nordfront.se.

Den 23 februari år 1930 avled nationalsocialisten och SA-ledaren Horst Wessel i Berlin, Tyskland, efter att han den 14 februari i sin lägenhet skjutits av kriminella kommunister. Wessels död kom att förevigas av Joseph Goebbels som deklarerade Wessels bortgång som en av de nyckelhändelser som tillät det tyska folket att se kommunismens ondska.

På dagen 88 år senare hedrade medlemmar ur Nordiska motståndsrörelsen i Finland Horst Wessel vid de fallna tyskars begravningsplats i Vanda, strax utanför Helsingfors. Begravningsplatsen som på tyska heter Deutscher Soldatenfriedhof är dedikerad till de tyska soldater som föll i Finland under andra världskriget.

Wessel samt de i sina gravar vilande tyska hjältarna hedrades med organisationens fana och ett fackeltåg genom begravningsplatsen. Avslutningsvis samlades de närvarande vid det för de fallna resta minnesmärket där facklorna tilläts belysa den kalla vinternatten.

Foto: Nordfront.se.

Nordiska motståndsrörelsen vill med kvällens minnesstund hedra de som föll i kampen mot det onda, samt påminna dagens generation om att de som för sitt folk offrat sina liv aldrig kommer att glömmas.

Martyren Horst Wessel. Klicka för större bild.
Titel:Helsingfors: Nordiska motståndsrörelsen hedrade Horst Wessel Författad av:Redaktionen Publicerad:2018-02-23 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: