1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Lyckad aktivism i Ludvika

AKTIVISM. Lördagen den 24/2 samlades medlemmar från näste 5 i Ludvika för en flygbladsutdelning och offentlig aktivitet. Här följer en rapport från den lyckade dagen.

Dagens aktiviteter i Ludvika började med att dela upp medlemmarna i två grupper som delade ut flygblad med information inför valet i år och vår politik generellt. Flygbladsutdelningen flöt på bra och efter ett par timmars informationsspridning till hushållen i Ludvikas centrala delar avbröt man och förberedde sig inför dagens andra aktion, en offentlig flygbladsutdelning i Ludvika centrum.

Återigen delades gruppen upp i två halvor, en grupp ställde sig utanför systembolaget och grupp två gick in på gågatan i centrum med banderoll och flygblad. Vi hann dock inte ens ut från den parkering där vi ställt våra bilar, förrän två kvinnor i övre medelåldern gick fram till några medlemmar för att ”minsann sätta dessa outbildade nazister på plats”.

”Nazister sätts på plats”

Det gick dock inte helt som de förväntat sig. Den ena av kvinnorna var en lärarinna på någon antroposofisk skola i Stockholm som enligt egen utsago ”minsann har jobbat med Bonnierfamiljen”. Denna kvinna hade många förutfattade meningar om vilka vi var, men hon hade aldrig läst något från Vår väg eller andra publikationer eller tagit del av några uttalanden från Motståndsrörelsen och var heller inte intresserad av att göra det. Däremot var hon noga med att upplysa oss om hur ”fördomsfulla” VI i Motståndsrörelsen är. Hennes väninna var dock lite mer öppensinnad och lovade att kika på Vår väg och läsa på om Kalergiplanen.

Själva flygbladsutdelningen på bägge platserna gick bra och många sade glatt att de minsann redan fått flygbladet i brevlådan och var mycket positivt inställda till vår sak och sa att de skulle rösta på oss i valet.

En äldre man i rullstol tackade först bestämt nej till erbjudandet av ett flygblad, men då han blev informerad om att det rörde sig om att stoppa massinvandringen ändrade han sig genast och utbrast ”ja, jag tar ett flygblad” och en intressant dialog uppstod som följd. En annan man kände igen en av aktivisterna och bad om namn och ville ta i hand.

Det var övervägande positiv stämning från Ludvikaborna som rörde sig på stan denna lördag och det var även god stämning bland Motståndsmännen som avslutade denna givande dag med en värmande kopp i ett av stadens kaféer då folkströmningen i stan avtagit avsevärt.

Tveka inte att gå med i folkgemenskapen och kampen för att frigöra Norden du också. Anslut dig till kampen redan idag. Klicka här för mer information.

Titel:Lyckad aktivism i Ludvika Författad av:Redaktionen Publicerad:2018-02-25 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: