1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Regeringen skickar ökänd barnprogramledare till Ludvika – men hon törs inte träffa Pär Öberg

1 MAJ. För att försöka bemöta Nordiska motståndsrörelsen kommer regeringen detta år att skicka kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke till Ludvika på första maj. Men när Pär Öberg ber om att få träffa henne får han till svar att "statsrådet har inte möjlighet till ett möte".

Den före detta Disneydags-stjärnan och nuvarande kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke kommer till Ludvika på första maj. Foto: Anders Henrikson (CC BY SA 2.0).

För tredje året i rad anordnar Nordiska motståndsrörelsen en första majdemonstration i Dalarna och denna gång har turen kommit till Ludvika. Precis som tidigare år “storsatsar” regeringen för att “bemöta” Motståndsrörelsen genom att skicka försvarsminister Peter Hultqvist (S) att tala på Socialdemokraternas första majdemonstration i staden.

Under torsdagens avsnitt av Radio Regeringen berättade Pär Öberg dessutom att även kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) har meddelat att hon har för avsikt att besöka Ludvika under första maj, uttryckligen endast med tanke på Nordiska motståndsrörelsens demonstration.

— Hon meddelade i Dalaradion att “jag tänker åka dit för jag tycker det är viktigt att alla visar att vi inte acceptera såna där antidemokratiska och rasistiska krafter, så det var självklart för mig att åka till Ludvika”, berättar Öberg.

Till P4 Dalarna säger Bah Kuhnke också att hon åker till Ludvika för att “manifestera för alla människors lika värde” och för att “visa extremister och nazister att vi står upp för ett annat Sverige“. När statsradions programledare frågar om det inte är ett “misslyckande för regeringen” att “nazister tillåts verka så här fritt” bekräftar hon att det är ett misslyckande, men också att hon anser att det finns “alldeles för många nazister i Europa”.

I Radio Regeringen avslöjar Öberg dessutom att han skrivit ett mejl till Bah Kuhnke, trots att han tidigare utlovat den nyheten till Nordfront.

— Nu kommer de bli sura på mig, för de håller på att skriva en artikel om det här. Men det struntar jag i, förklarar Öberg skämtsamt.

I mejlet ber Öberg – som inte bara är en utpekad “våldsbejakande extremist” men även folkvald kommunpolitiker i Ludvika – om ett möte med ministern och lämnar även sitt telefonnummer.

Hej Alice!

Mitt namn är Pär Öberg och jag sitter i riksledningen för Nordiska motståndsrörelsen.

Jag tyckte att du stack ut positivt när du tillträdde som minister. Du kritiserade t.ex. det faktum att media är för monopoliserat. Jag har sett andra sympatiska drag från dig. Jag minns att du på någon gala samlade ihop maten som blev över och gav till hemlösa, vilket var mycket bra.

Jag vet att du nu ofta talar om att man ska ta hårdare tag mot “våldsbejakande extremister”, du har nu uttryckt dig positiv till Internetcensur. Vill bara meddela att jag står till förfogande för ett möte om du vill höra våra åsikter i dessa frågor. Jag tycker att det är viktigt för dig som makthavare att få information från olika håll och inte bara “köpa” en sida av saken. Vår organisation är i allra högsta grad utpekad, vi bör få chansen att försvara oss och tala för vår sak.

Hälsningar

Pär Öberg

Svaret lät dröja och när det väl kom var det endast ett torrt meddelande om att “statsrådet har inte möjlighet till ett möte” undertecknat “Kulturdepartementets brevsvarsfunktion”.

Öberg anser att det är uppseendeväckande att Alice Bah Kuhnke inte har tid eller möjlighet att träffa honom.

— Hon lägger ner väldigt mycket energi på att klaga på oss och berätta “vad vi är för några” men hon har inte tid att prata med mig. Hon har ingen nyfikenhet att veta vilka vi är, eller hon vet det kanske men hon vill bara krossa oss, berättar Öberg.

— Hade jag haft en sån fiende som sade “jag tror du har missuppfattat var vi står” och bett om ett informellt möte så hade jag direkt sagt ja, fortsätter Öberg och konstaterar att Bah Kuhnke knappast har mindre tid över än vad han själv har.

I programmet avslöjar Öberg också att han kommer att erbjuda både Alice Bah Kuhnke och Peter Hultqvist att debattera mot honom. Förra året svarade inte ens Hultqvist på Öbergs utmaning till debatt och kom senare att kalla inbjudan för ett “hot”.

Listen to “URKLIPP: Pär Öberg kontaktade Alice Bah Kuhnke” on Spreaker.

Titel:Regeringen skickar ökänd barnprogramledare till Ludvika – men hon törs inte träffa Pär Öberg Författad av:Redaktionen Publicerad:2018-04-27 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: