1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Näste 3 håller vad de lovar – offentligt i Ystad igen

AKTIVISM. Efter det goda mottagandet i vintras beslöt sig Näste 3 att återigen besöka Ystad.

Under lördagen anordnades en så kallad cruising i Ystad vilket innebär att människor visar upp sina gamla amerikanska bilar. Näste 3 passade på att ställa upp sig på Stortorget där en del av bilarna skulle stå.

Det var mycket folk i omlopp vilket gjorde att flygbladsutdelarna fick mycket kontakt. Många diskussioner skulle under dagen handla om rätten att dokumentera Näste 3:s offentliga flygbladsutdelning. Det skulle visa sig att många av människorna hade bristande kunskaper i vad som är tillåtet när det kommer till fotografering offentligt.

De första som blev informerade om reglerna var några miljöpartister som också stod och delade ut flygblad. De blev besvärade av att Näste 3 kom och beslöt sig för att flytta sig från Stortorget, men inte innan de hade gnällt om att en aktivist använde en filmkamera.

Miljöpartister läser Motståndsrörelsens flygblad. Kanske det finns hopp även för dessa vilsna själar?

Under tiden pratade aktivisterna med olika människor som var nyfikna på vad Motståndsrörelsen har för politik och om de inte valde att prata med aktivisterna tog många som gick förbi ett flygblad.

Det goda arbetet ledde till allt fler motståndare samlade sig. De flesta var tysta och valde att bara titta på men en person skulle komma att särskilt stå ut. Han gick runt och fotade aktivisterna och när Motståndsrörelsens fotograf skulle ta ett foto på honom täckte han snabbt ansiktet på klassiskt vänstermanér. Med ansiktet täckt gick han in i närmsta affär för att gömma sig.

När fotografen tittade in i affären gick han ut och började gorma på rinkebysvenska att han skulle köra upp kameran i röven på honom. Aktivisterna på plats bad honom att försöka ta till handling med alla hans hotelser. Mannens totala oförmåga gjorde att han istället valde att ringa polisen för hjälp. När polisen kom lämnades ärendet utan åtgärd vilket bara gjorde honom än mer upprörd.

Hobbykartläggaren i full färd med att be polisen om hjälp.

Situationen var efter detta lugn på torget och diskussionerna mellan folk och aktivisterna kunde fortsätta i lugn och ro. Efter en och en halv timme beslöts det att aktiviteten skulle avslutas på Stortorget.

Färden gick nu vidare till en plats där månadsmötet skulle hållas. Medlemmar i Näste 3 hade förberett hemlagad mat. Den hemlagade maten höjde moralen ännu mer efter den lyckade aktivismen på gatan och Sebastian Elofsson skulle höja den till högsta nivå under dagen då han höll en inspirerande uppläsning av en text han skrivit. Texten kommer att publiceras på Nordfront under närmsta veckan, håll utkik efter den.

Efter mötet var klart tackade medlemmarna varandra för den lyckade dagen och åkte hem.

Skulle du vilja vara med på Näste 3:s aktiviteter? Ansök om medlemskap här!

Titel:Näste 3 håller vad de lovar – offentligt i Ystad igen Författad av:Marcus Hansson Publicerad:2018-05-14 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: