1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

UNT om tusen fulla skinheads i Almedalen: ”Ett terrorhot”

MEDIA. "Tusen fulla skinheads"-memen fortsätter att växa i styrka. Senast i raden att uppmärksamma Emil Hagbergs varning till Region Gotland är Uppsala Nya Tidningar, som på ledarplats beskriver det som ett terrorhot och en anledning att kringgå grundlagen.

Det var under en presskonferens i början av året som Emil Hagberg. medlem i Nordiska motståndsrörelsens riksledning, skämtsamt kom med den legendariska varningen till Region Gotland.

— Om vi inte ges tillträde till Almedalen så kommer vi släppa lös tusen fulla skinheads i Visby, proklamerade Hagberg.

Det så kallade hotet om en skinnskalleinvasion av Visby togs på största allvar, både av lögnpressen och av Region Gotland som via gotländsk lokalpress meddelade att man “analyserade hotet“.

Nyligen meddelade Region Gotland dessutom att man tänker göra ett tappert försök att förhindra Motståndsrörelsens medverkan i politikerveckan genom att boka hela Almedalen före, under och efter evenemanget. Detta trots att flera experter, inklusive regionstyrelsens egna jurister, låtit meddela att det bryter mot grundlagen och inte skulle hålla i en domstol.

Hysterin har dessutom i dagarna nått nya nivåer i och med en ledare i Uppsala Nya Tidning (UNT). Det är Maria Ripenberg som uppgivet konstaterar att Region Gotlands agerande är tandlöst, varför hon istället sätter sitt hopp till polisen:

Så kanske är det främst en signal till polisen att de verkligen bör säga nej till NMR:s ansökan om att hyra plats i Almedalen. Men med tanke på hur svensk polis för det mesta resonerar kring NMR finns det skäl att fortsätta oroa sig. Inte minst ter sig närvaron rent riskabel för alla som är levande måltavlor för nazisterna: judar, muslimer, svarta, romer, hbtq-personer, funktionshindrade, politiska motståndare och så vidare.

På vilket sätt “närvaron” skulle vara riskabel för dessa grupper framgår dock inte.

Avslutningsvis väljer Ripenberg att ta upp det så kallade hotet om “tusen fulla skinnskallar”, något som även hon tar på största allvar. Så pass att det enligt henne kan vara fråga om “terrorism”:

Efter nazisternas hot om att skicka en stormavdelning bestående av 1 000 fulla skinheads till Visby om de inte får tillstånd att delta borde ändå vara spiken i kistan. Det är ett terrorhot, och terror ska polisen inte ge vika för.

Annars blir det farligt på riktigt.

Källa:
Ge inte NMR tillstånd

Titel:UNT om tusen fulla skinheads i Almedalen: ”Ett terrorhot” Författad av:Redaktionen Publicerad:2018-05-17 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: