1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Tio avsnitt nu släppta av Nordens bästa ideologiska podcast: Detta är Ledarperspektiv

I denna artikel finner du länkar till de tio avsnitten, en summering av dess innehåll och en del utlåtanden.

I beskrivningen till programmet kan man läsa följande:

Ledarskapsperspektiv är en podcast för att nå ut med Nordiska motståndsrörelsens ståndpunkter, ideologi och strategier i framförallt stora men också små frågor.
Fredrik Vejdeland, riksrådsmedlem, beskriver ämnen och ställer upp problemformuleringar medan Simon Lindberg, Nordiska motståndsrörelsens ledare, förklarar organisationens ståndpunkter.
Ledarperspektiv syftar till att utbilda lyssnarna och förklara organisationens syn på olika frågor så exakt vi bara kan. Allt som framkommer i Ledarperspektiv kan anses som sanktionerat av organisationen.

I varje avsnitt finns de fasta segmenten Simon Lindbergs arbetsvecka, en personlig fråga till honom, en aktuell nyhet som diskuteras samt en ideologisk fråga. Under arbetsveckan och den personliga frågan lär man känna Lindberg bättre och får en insikt i hans liv och arbete för kampen.

När nyheten diskuteras är det oftast en aktuell nyhet, men där ändå de bägge medverkande försöker diskutera den ur ett tidlöst perspektiv. Det diskuteras alltså mer ideologiskt och visionärt om nyhetens innehåll om själva nyheten i sig och dess innehåll.

Den ideologiska frågan är en djupdykning kring hur Nordiska motståndsrörelsen ställer sig till olika ämnen. Citat från det politiska programmet Vår väg varvas med mer fria tolkningar och påbyggnader, samt ger svar på en hel del frågor som organisationen aldrig tidigare tagit officiell ställning i. I ett par av avsnitten diskuteras strategi och anda snarare än någon politisk fråga.

De olika segmenten i programmet är oftast kopplade till varandra på något vis för att gå in på samma eller liknande ämne ur olika perspektiv. Inte sällan är ämnena handplockade från frågor och tips som inkommit från lyssnare via e-post eller kommentarsfältet.

Upplägget i programmen är alltså att det ska vara tidlöst och att du som lyssnare ska kunna ha stor behållning av att lyssna även i efterhand och att du idag eller om ett par år från nu, antingen om du missat något avsnitt eller om du är ny till podden, fortfarande ska kunna ha intresse av att lyssna på de tidigare avsnitten. Detta upplägg lyckas med få undantag, framför allt gällande veckorapporten som är av något mer aktuell art.

Ledarperspektiv har även ett syfte att vara rakt på sak, hålla det kort och till ämnet och undvika brus och flams. Även detta lyckas till stor del. Mycket matnyttigt plöjs igenom på den dryga timme som varje avsnitt varar och du som lyssnare ges därför stor ”valuta” för den tid du lägger ner på att lyssna.

Slutligen görs det ett försök av Lindberg och Vejdeland att hålla även de tyngsta av ideologiska frågor på en sådan nivå att alla ska kunna förstå och även om det inte på något vis är ointellektuellt undviks både fikonspråk och de absolut tyngsta utsvävningarna. Flera argument går att kopiera rakt av och själv använda sig av i debatter på nätet eller gatan.

Här kommer en sammanställning av de tio avsnitten som släppts hittills, med en del ämnen som de innehåller. Tryck på rubrikerna för att lyssna:

Avsnitt 1: Kommer framtiden från Afrika? Introduktion och ras
Presentation av Lindberg. Varför åker han hela vägen till Boden på demonstration? Öppna era hjärtan-politik. Behöver Sverige invandring för att det föds för få svenskar? Vad leder det till om Afrikas befolkning femdubblas och hur ska vi lösa det? Existerar det mänskliga raser och i så fall; vem är av ”vår” ras? Nordiska motståndsrörelsens syn på rasfrågan och vikten av denna.

Avsnitt 2: Är det meningslöst att demonstrera? Arbetarpolitik och demonstrationskultur
Vilken är den bästa aktiviteten Lindberg deltagit på? Vad innebär det att arrangera två demonstrationer samtidigt? Hur reagerar systemet på detta? Vad finns det ens för poäng med demonstrationer överhuvud taget? Vad är demonstrationskultur och hur har vi lyckats skapa det? Den nationalsocialistiska synen på arbete och arbetare samt varför vi är bättre företrädare för arbetarna än ”vänstern”. Hur är ens våra visioner ens möjliga?

Avsnitt 3: Vad finns det för faror med ett kontantlöst samhälle? Ekonomipolitik och 1 maj-tal
Hur blev Lindberg en så god talare? Hur motiveras det kontantlösa samhället, vad finns det för faror och varför vill globalisterna egentligen ha det? Vad tycker Motståndsrörelsen i frågan och hur kan människor göra motstånd i vardagen? Monetär infrastruktur, ränta, tillbakahållningsavgift och finanskriser. Delar av Lindbergs tal från 1 maj i Boden.

Avsnitt 4: Är nationalsocialismen för yttrandefrihet? Hets mot folkgrupp och religion
Har Lindberg utsatts för några repressalier med anledning av sitt engagemang och hur har dessa i så fall påverkat honom? Hets mot folkgrupp, bokbål och dömda tankebrottslingar. Vem står för förskjutningen av lagen och varför? Vår syn på yttrandefrihet, religionsfrihet, föreningsfrihet. Varför tror så många att vi är motståndare till dessa friheter?

Avsnitt 5: Lovar Nordiska motståndsrörelsen guld och gröna skogar? Ärlighet och ledarskap
Hur ser Lindberg på sig själv som ledare och vägen till att bli det? Systemets lögner om Nordiska motståndsrörelsen och hur de tar upp organisationen som propaganda för allt de är emot. Våra och andras vallöften. Varför ska en spade alltid kallas för en spade? Blir allt fantastiskt när Motståndsrörelsen tar makten? Vad menas med parollen ”Vi är inga politiker – vi är folket”?

Avsnitt 6: Ska kvinnor kedjas fast vid spisen? Feminism och abort
Lindbergs familjesituationen och ifall det är dumt att skaffa barn och samtidigt vara aktiv. Irländska abortlagar, EU:s inblandning i dessa och varför folket röstade ned dem. Nordiska motståndsrörelsens syn på aborter. Familjepolitik, feminism och kvinnans roll i kampen. Vad är naturliga könsroller?

Avsnitt 7: Är Motståndsrörelsen anti-nationalister? Svensk kultur och ett enat Norden
Varför är Lindberg stolt över att vara svensk? Folkfientliga jippon på nationaldagen. Vem är svensk och vad är svensk kultur? Varför använder inte Nordiska motståndsrörelsen den svenska flaggan? Vad är nationalism? Är vi rent av anti-nationalister? Varför ett enat Norden?

Avsnitt 8: Hur ska repatrieringen gå till? 9000 afghaner och Almedalen
Kampen i Danmark. Har Lindberg umgåtts med icke-svenskar och har detta påverkat honom i sina åsikter? Varför ska man stödja Nordiska motståndsrörelsen som utomeuropé? Om lagändringen som föranledde till att afghanerna fick stanna, vilka konsekvenser det kan ge längre fram och varför inte M, L och KD ställde sig bakom det? Varför måste det repatrieras och hur många måste skickas hem? Ska vi skicka hem även schyssta invandrare? Hur ska detta ske rent praktiskt och kommer det inte leda till upplopp?

Avsnitt 9: Sverige har aldrig varit tryggare? Brott, straff och rättssäkerhet
Hur semestrar familjen Lindberg? Om den ökade grova kriminaliteten i landet och vad den beror på. Hur ska Nordiska motståndsrörelsen lösa detta? Önskar vi hårdare straff? Fildelning, cannabis, vapenlagar och dödsstraff. Ska det bli vatten och bröd på anstalterna? Kommer det råda rättssäkerhet i det befriade Norden?

Avsnitt 10: Nordisk revolution utan pardon! Almedalen och våld
Har Lindberg alltid varit revolutionär och vad innebär det egentligen? Vad hände under Almedalsveckan och varför agerade vi som vi gjorde? Medialögner bemöts och det redogörs för vår syn på våld. Vill Nordiska motståndsrörelsen genomdriva en våldsam revolution? Revolutionär propaganda. Finns det nackdelar med att vara revolutionär? Måste det bli sämre tider rent ekonomiskt för att en revolution ska kunna komma till skott? En del av Lindbergs första tal under Almedalsveckan spelas också upp.

Här följer några utlåtande om programmet från lyssnarna:

Fredrika Lampenshirm: Nordens allra viktigaste radio- och podprogram. Radio Nordfront är perfekt att få folk att vakna upp och ansluta sig till rörelsen. Ledarperspektiv är perfekt för att leda in folk med sunda perspektiv. Och för att detta program verkligen beskriver vad vi är. Jättetack för denna sedan länge efterlängtade radiosatsning.

Strimmler: Härligt med en kanal där politiken ni för är i fokus på ett konkret och sakligt sätt, samt att man lär känna er mer än ifrån tal. Tumme upp!

Jan Hjelm: Organisationen må vara hierarkisk men det är på ett bra sätt. Jag har själv märkt att både Simon och Fredrik följer med och läser och plockar upp sådant jag skriver, åsikter i inlägg och kommentarer som jag gör och utvecklare och spinner vidare på det. Denna återkoppling som man får av ledningen gör att även den lilla människan inte talar för döva öron som man gör inom den konventionella politiken.

Vilhelmina: Tack för ett fantastiskt program. Ledarperspektiv är verkligen ett klargörande för vad Motståndsrörelsen och nationalsocialismen står för.

имя: Tack för det bästa avsnittet hittills. Många, bla jag, har en kunskapslucka gällande ekonomi. Detta i sin tur beroende på att det är ett erkänt tråkigt och tungt ämne att sätta sig in i. Ni lyckades verkligen få det att bli både spännande och lärorikt… …Simon är en sympatisk ledare och programledningen av Vejdeland sköts exemplariskt och avslappnat.

Lefflan: Nordiska motståndsrörelsen blir bara bättre och bättre. Förtroendeingivande framförande i denna Podd med en vision om en väsentligt bättre framtid än den dystopiska verklighet Norden befinner sig i idag.

Anders Jonsson: Lysande bra! Här kan vi höra varför Motståndsrörelsen och nationalsocialismen kommer att stå som segrare när kampen är slut: Vi har ledare som står för och kan förklara vår ideologi och världsbild. Vad vi vill åstadkomma. Inga floskler utan konkret handlingskraftig politik som kan förklaras så att alla människor förstår.

Mr.Grankvist: Kärnfullt och matnyttigt från Nordiska motståndsrörelsens ledare. Mycket bra initiativ!

Offervilja: Ledarperspektiv är min nya favoritpodcast. Väldigt intressant och lärorik. Simon Lindberg och Fredrik Vejdeland fungerar också så otroligt bra tillsammans. Betyg: 10/10!

Ledarperspektiv kommer ut varje onsdag runt kl 19:00, med undantag för ett fåtal veckor om året då Lindberg och Vejdeland är extremt upptagna med andra organisationsbestyr. Avsnitt nummer 11 kommer ut nu i veckan.

Läs mer om Ledarperspektiv på Nordisk Radio

Titel:Tio avsnitt nu släppta av Nordens bästa ideologiska podcast: Detta är Ledarperspektiv Författad av:Redaktionen Publicerad:2018-07-16 Uppdaterad:2020-03-24

Läs också: