1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Kamparbetet fortgår i Finland trots förbud

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Med exakt en månad sen Åbo hovrätt fastslog förbudet av Nordiska motståndsrörelsen i Finland kommer här en kort rapport från Finland.

Då förbudet inte träder i kraft förrän den 27 november har inte verksamheten påverkats i någon större utsträckning ännu. Aktivister och ledning i Finland låter dessutom hälsa att moralen är på topp och inte låter sig nedslås av systemets åsiktsförtryck.

Förutom den lyckade överaskningsdemonstrationen i Helsingfors förra helgen med över hundra deltagare (trots att elva svenskar stoppades vid gränsen för att de bar skyddsväst, något som normalt sett inte är olagligt i Finland) har det som vanligt anordnats offentliga aktiviteter, flygbladsutdelningar, klistermärkesupsättningar och kampsportsträning. Samma dygn som domen kom sattes det upp över hundra banderoller runt om i landet med tyr-runan på.

Oavsett förbud kommer det även i år traditionsenligt att arrangeras demonstrationer i Helsingfors på Finlands nationaldag den 6 december. Mer information kommer!

Titel:Kamparbetet fortgår i Finland trots förbud Författad av:Redaktionen Publicerad:2018-10-27 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: